Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby – Caren Lissner

9200000071824704

Carrie Pilby is briljant maar sociaal nogal onhandig. Eigenlijk blijft ze het liefst gewoon thuis, tot haar therapeut haar huiswerk opgeeft:

1. Verzin 10 dingen die je leuk vindt (en ga ze ook echt DOEN!)
2. Sluit je aan bij een club (en PRAAT met mensen!)
3. Maak een afspraakje (met een jongen die je ook echt LEUK vindt!)
4. Vertel iemand dat je om hem/haar geeft (je psychiater telt NIET mee.)
5. Vier een feestje (en niet in je EENTJE!)

Serieus? Moet ze dit echt gaan doen? Schoorvoetend neemt ze de uitdaging aan. Om te ontdekken dat het best leuk is. Sterker nog, ze krijgt er zowaar plezier in – met name in punt drie van de lijst!

Mijn mening

Ik had in ‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ meer over lijstjes verwacht, maar het lijstje hierboven is het enige lijstje wat erin voorkomt. Carrie is wat autistisch en heel intelligent, ze heeft dan ook een aantal klassen overgeslagen én is op haar 18e al afgestudeerd.

Klinkt je dat bekend voor? Mij ook, want ik vond Carrie heel erg lijken op Sheldon uit ‘The Big Bang Theory’. Naarmate het verhaal vordert wordt Carrie steeds losser en wordt ze toch nog een beetje een ‘normaal’ meisje, want het lukt haar steeds meer van haar lijstje uit te voeren.

Toch zitten er wat bijzondere uitvoeringen in, want ondanks dat ze wel luistert naar het advies van haar therapeut, doet ze het wel op haar manier. Maar het verhaal is vrij voorspelbaar en dat maakt het een verhaal dat je snel zult vergeten.

Dat betekent niet dat het saai is, integendeel. Ik heb meerdere malen met een glimlach op mijn gezicht zitten lezen en het is zeker een originele opzet. Ik vond het een fijn tussendoor boek waar niks mis mee is en dat is helemaal prima.

Eindoordeel

‘Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby’ van Caren Lissner is een prima tussendoor boek wat gegarandeerd een glimlach op je gezicht zal brengen. Niks mis mee, maar het zal geen langdurige indruk achterlaten.

Specificaties

Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby by Caren Lissner
Translator: Valerie Janssen
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 368
ISBN: 9789402722901

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58d22f1d9270c_selected-products” products=”9200000071824704,9200000072120633″ name=”carrie pilby” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *