Als we elkaar terug zien – Kristin Harmel

9200000070999476

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: Hij bleef altijd van haar houden. Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt komen ook Emily’s eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?

Mijn mening

Soms kom je boeken tegen waarvan je gelijk bij het begin weet: Ik ga dit boek geweldig vinden. ‘Als we elkaar terugzien’ van Kristin Harmel is zo’n boek. Van begin tot eind heb ik met volle teugen genoten van dit prachtige verhaal.

De combinatie van het verleden van Emily en haar reis in het leven van haar oma, maar ook de dingen die Emily moet verwerken zorgen ervoor dat je alleen maar wilt blijven lezen. Je nieuwsgierigheid wordt gelijk aan het begin van het verhaal gewekt en tot het einde blijft je die houden.

Ik kon me grotendeels inleven in Emily en had echt hetzelfde gedaan, ik ben nieuwsgierig en doe graag onderzoek naar dingen. Dit boek was dan ook echt op mijn lijf geschreven. Bij het einde heb ik echt wel even keihard zitten huilen, omdat alles zo mooi bij elkaar kwam, maar ook omdat het toch ook heel verdrietig was.

‘Als we elkaar terugzien’ heeft me van begin tot einde geraakt. Kristin Harmel heeft het verhaal zo goed opgezet, dat het niet gemaakt voelt maar meer dat Emily dit verhaal aan mij persoonlijk vertelde. Je kan je zo goed in haar inleven dat ze aan het eind van het boek bijna een vriendin van je is.

Eindoordeel

Kristin Harmel heeft me met ‘Als we elkaar terugzien’ een vriendin gegeven, een verhaal wat me van begin tot eind heeft geraakt en waarbij ik heel hard heb zitten huilen.

Specificaties

Als we elkaar terugzien by Kristin Harmel
Translator: Danielle Stensen
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 384
ISBN: 9789022579213

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58d173a337313_selected-products” products=”9200000071399315,9200000070999476″ name=”als we elkaar terugzien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Als we elkaar terug zien – Kristin Harmel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *