Voor altijd (After #4) – Anna Todd

9200000040681512

Nadat Hardin achter de harde waarheid van zijn ouders’ geschiedenis is gekomen, vlucht Tessa voor zijn razernij en destructieve gedrag. Zij heeft altijd de kant van Hardin gekozen en met liefde en geduld geprobeerd het goede in hem naar boven te halen. Maar Hardins pijn en agressie duwt haar weg van hem. Ze kiest ervoor haar leven (voorlopig) zonder hem te leiden. Hardin verrast haar uiteindelijk met een heel bijzonder bewijs van zijn onvoorwaardelijke liefde voor haar.

Mijn mening

Pfff, wat heb ik een haat/liefde-verhouding met deze serie zeg. Ik zag ‘Voor altijd’, het vierde deel in de After-serie van Anna Todd, in de bibliotheek en besloot ‘m mee te nemen. Het is het laatste deel en ik wilde stiekem toch wel weten hoe de serie af zou lopen.

Maar tijdens het lezen wist ik weer waarom ik zo lang heb gewacht met lezen van dit boek. Ik irriteer me echt mateloos aan Tessa en Hardin. Tessa komt maar niet over Hardin heen, wat hij ook doet, zij komt altijd bij hem terug. Hardin lijkt Tessa overal toe te dwingen en ziet niet in dat zij haar eigen mening kan hebben.

In ‘Voor altijd’ proberen ze (weer) elkaar los te laten, maar je weet van tevoren dat dit ze niet gaat lukken. Tessa probeert aan de andere kant van de USA te gaan wonen om zo van Hardin af te komen, maar hij weet toch altijd bij haar in de buurt te komen. Ik was zo gefrustreerd tijdens het lezen, maar Anna Todd heeft toch een manier van schrijven dat de frustratie lekker aanvoelt ofzo. Ik gooi niet snel een boek opzij, behalve als het een bibiliotheekboek is. Maar ‘Voor altijd’ kon ik gewoon niet opzij leggen, ik moest weten hoe het afliep, ook al wist ik dat eigenlijk wel.

Het einde van het boek vond ik echt heel erg stom, Anna Todd springt lekker makkelijk wat jaren verder, waardoor je bijna tot hun dood weet wat er met Tessa en Hardin gebeurd. Dat vond ik een makkelijk einde en stelde me nog het meest teleur.

Eindoordeel

‘Voor altijd’ is het laatste deel in de After-serie van Anna Todd. Het is net als de vorige delen een frustrerende serie die je toch blijft oppakken. Het einde stelde me vooral teleur, het verhaal eindigt zoals je al vanaf boek één had zien aankomen: Happily ever after.

Specificaties

Voor altijd by Anna Todd
Translator: Jeannet Dekker
Series: After #4
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 464
ISBN: 9789022573839

[bol_product_links block_id=”bol_58cf8c7e8909b_selected-products” products=”9200000040681512,9200000040664644″ name=”voor altijd ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *