Nu of nooit – Harlan Coben (Mickey Bolitar #2)

9200000011325951

Mickey doet zijn best om het hoofd boven water te houden op zijn nieuwe school, maar dat wordt bemoeilijkt door een grote tragedie. Een van zijn klasgenoten, Rachel, wordt op koelbloedige wijze neergeschoten, en Mickey en zijn vrienden blijken opeens midden in een samenzwering te zitten. Mickey heeft al zijn slimheid en doorzettingsvermogen nodig om uit te zoeken wie Rachel heeft vermoord en om zichzelf en zijn vrienden te beschermen. Hij weet alleen niet tegen wie of wat.

Mijn mening

Deel één in de serie over Mickey Bolitar, ‘Schuilplaats‘, eindigde met zo’n cliffhanger dat ik gelijk door wilde in deze serie. Ik moest nog wel even wachten tot ik weer naar de bibliotheek ging. Ik kwam thuis met dit boek en begon er gelijk in.

Harlan Coben laat het verhaal van ‘Schuilplaats’ gedeeltelijk overlopen naar ‘Nu of nooit’, voornamelijk met de achtergrond van zijn vader, maar Mickey krijgt ook een nieuwe ‘zaak’ voor zijn kiezen. Je wordt met Mickey meegenomen maar ook soms op een vals spoor gezet, dat maakt ‘Nu of nooit’ interessant om te lezen.

Harlan Coben heeft ook in dit boek een fijne schrijfstijl, waardoor het ook voor volwassenen lekker te lezen is. Het verhaal is erg spannend en ondanks dat het een YA verhaal is, voelt het niet zo.

Ook met dit boek heeft Harlan Coben me tot het einde geboeid, ik las het dan ook in een dag uit. Ik ben ook echt heel benieuwd naar het derde (en laatste deel) in deze serie. Als je van de volwassen thrillers van Harlan Coben houdt, is dit ook echt een aanrader.

Eindoordeel

Opnieuw heeft Harlan Coben met ‘Nu of nooit’ een spannende YA thriller neergezet. Een boeiend verhaal dat je tot het einde in spanning zal houden. Zeker niet alleen voor YA, ook voor volwassenen.

Specificaties

Nu of nooit by Harlan Coben
Translator: Gert van Santen
Series: Mickey Bolitar #2
Published by Boekerij
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789022566183

[bol_product_links block_id=”bol_58cae2992f0aa_selected-products” products=”9200000011325951,9200000011511219″ name=”nu of nooit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *