Schuilplaats – Harlan Coben (Mickey Bolitar #1)

9200000002212397

Dat Myron Bolitar een niet al te goede relatie met zijn broer had, was voor de fans al duidelijk. Dus wat moet hij als zijn neefje Mickey onder zijn toezicht wordt geplaatst? Voor Mickey Bolitar kan het leven niet veel ellendiger worden. Nadat hij zijn vader heeft zien sterven en zijn moeder in een afkickkliniek is opgenomen, moet hij bij zijn wereldvreemde oom Myron gaan wonen en tot overmaat van ramp moet hij ook nog naar een andere school! Een nieuwe school betekent nieuwe vrienden en nieuwe vijanden. Gelukkig voor Mickey betekent het ook een fantastische nieuwe vriendin, Ashley. Het lijkt erop dat Mickeys leven eindelijk weer in de lift zit – totdat Ashley spoorloos verdwijnt. Maar Mickey is niet van plan om nog iemand kwijt te raken en besluit Ashleys spoor te volgen. Zijn zoektocht leidt hem naar een huiveringwekkende onderwereld en hij komt erachter dat Ashley niet is wie ze beweerde te zijn. En datzelfde geldt voor zijn overleden vader. Al snel ontdekt Mickey een samenzwering die zo schokkend is dat zijn schoolzorgen erbij in het niets vallen. Het leven zoals hij dat kende, komt volledig op losse schroeven te staan…

Mijn mening

Ik ontdekte dit boek per ongeluk bij de bibliotheek. Ik had geen idee dat Harlan Coben ook jeugdthrillers schreef en besloot dit boek mee te nemen. Vooraf wist ik niet dat ‘Schuilplaats’ het eerste deel in de serie over Mickey Bolitar, het neefje van Myron Bolitar, was.

Myron Bolitar ken je misschien wel uit de volwassen thrillers van Harlan Coben. Nu blijkt dat hij een neefje heeft en die maakt natuurlijk ook spannende dingen mee. Nadat hij zijn vader heeft verloren en op een nieuwe school terecht komt, lijkt Mickey zijn leven een beetje op orde te hebben. Tot een vriendin van school verdwijnt. Nieuwsgierig als hij is, moet hij dat natuurlijk uitzoeken.

‘Schuilplaats’ is een goed in elkaar gezet verhaal dat niet alleen voor de jongeren lekker weg zal lezen. Ik heb er met volle teugen van genoten en omdat het taalgebruik wat makkelijker is, vloog ik er doorheen. Tot het einde. Ik denk dat mensen in New York mij konden horen schreeuwen, want wat was in shock van het einde zeg. En toen baalde ik dat ik deel twee niet in huis had. Wat een ongelooflijke cliffhanger zeg! Dat was even een teleurstelling, maar gelukkig kon ik deel twee al vrij snel bij de bibliotheek lenen.

Eindoordeel

Behalve dat er een mega cliffhanger in zit, kon ik weinig negatiefs bedenken over ‘Schuilplaats’ van Harlan Coben. Een jeugdthriller die ook voor volwassenen lekker weg te lezen is. Zorg alleen wel dat je deel twee (‘Nu of nooit’) al in huis hebt, kun je mooi gelijk door!

Specificaties

Schuilplaats by Harlan Coben
Translator: Gert van Santen
Series: Mickey Bolitar #1
Published by Boekerij
Genres: Jeugd
Pages: 304
ISBN: 9789022562444

[bol_product_links block_id=”bol_58c164db633f9_selected-products” products=”9200000002212397,9200000005223985″ name=”schuilplaats” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *