De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

9200000052216128

‘De afstand tussen jou en mij’ is een bijzonder levendig verhaal over de zeventienjarige McKenna, een dapper, zelfstandig meisje dat in haar eentje de Appalachian Trail in Amerika bewandelt. in een paar maanden loopt ze van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, leert ondertussen zichzelf kennen, voor zichzelf opkomen én neemt belangrijke beslissingen die haar de rest van haar leven zullen helpen.

Mijn mening

Toen ik aan ‘De afstand tussen jou en mij’ begon, deed het me een beetje denken aan ‘Into the wild’, maar dan een soort YA versie. Gelukkig loopt dit verhaal overigens wel goed af, maar het is wel even spannend.

Marina Gessner heeft een prettige schrijfstijl waardoor het boek lekker wegleest. Vooral het einde was zo belachelijk spannend dat ik het gewoon uit moest lezen, omdat ik wilde weten hoe het afloopt. Ik ben geen echte wandelaar, ik zie mezelf niet zoiets doen als McKenna, maar ik vond het wel bewonderenswaardig én inspirerend. McKenna laat zich niet tegenhouden door tegenslagen en weet altijd door te gaan. Ze doet wat zij wil (ook al is dat niet altijd verantwoordelijk), maar doet dat wel met gedegen onderzoek.

Ik was blij dat ‘De afstand tussen jou en mij’ goed afliep, maar de vaart van het verhaal ligt vooral aan het einde. In het begin leest het boek prima weg, is het boeiend, maar ligt het tempo wat lager. Daar moet je wel even inkomen én moet je van houden. Maar als je daar overheen bent, wil je alleen maar weten of McKenna haar tocht door de Appalachian Trail voltooid.

Eindoordeel

‘De afstand tussen jou en mij’ is inspirerend en bewonderenswaardig. Toch ligt het leestempo laag, tot bijna het einde. Dit is even wennen, maar je wordt nieuwsgierig genoeg om door te blijven lezen. Een echte aanrader, ook als je niet van wandelen houdt!

Specificaties

De afstand tussen jou en mij by Marina Gessner
Translator: Astrid Staartjes
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 318
ISBN: 9789020679953

[bol_product_links block_id=”bol_58b941dfb4eb5_selected-products” products=”9200000052216128,9200000072912535″ name=”de afstand” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *