Wie is de Mol? – Verdenkingen #9

wie is de mol

Het is alweer tijd voor de laatste hints en verdenkingen voor ‘Wie is de Mol?’ 2017. Ik ga echt zo hard in een gat vallen na zaterdag. Maar we hebben de mega spannende finale zaterdag nog.

Aflevering 1

Ik kwam in deze aflevering tot de conclusie dat de Mol in de helicopter moest zitten. Daarvan is nog maar één kandidaat over: Thomas.

Sanne vroeg, nadat de andere groep de envelop bij ‘The umbrella man’ hebben opgehaald, of de envelop in zijn hand zat. Hoe kan zij dit weten?

Aflevering 2

Sanne zegt dat ze een typdiploma heeft maar kan niets lezen omdat ze haar bril niet op heeft. Daarnaast lijkt ze behoorlijk wat tijd te rekken bij deze opdracht door te weigeren Sigrid te laten typen. Bij de kermisopdracht zei Sanne: ‘Dat maakt de Mol in je los’. Is dat een verspreking of bewust gedaan?

Aflevering 4

De titel van de aflevering is ‘meer dan normaal’ en kan slaan op Jochem, die twee bondjes heeft lopen en dat is meer dan normaal.

Over Jochem gesproken, waarom liet hij zich zo overduidelijk vallen tijdens de lasso opdracht? Is dit om zichzelf verdacht te maken of viel hij echt?

Schermafbeelding-2017-01-28-om-22.10.46

In aflevering 4 komt ook deze foto van Thomas voorbij. Ik vind het nog steeds een gekke foto.

Aflevering 5

Jochem gaf een lege envelop aan Thomas gaf bij de posteropdracht en het gewoon maar op leek te geven, dat zoeken naar de juiste poster. Maar aan de andere kant, dit ligt er wel dik bovenop.

Een hint naar Sanne kan zijn dat zij letterlijk de teugels in handen had, zij had de hele rit met de huifkar als enige elke keer de teugels in handen.

Aflevering 6

In deze aflevering lijkt Jochem heel verdacht – hij zit in de tweede groep bij de ondergrondse opdracht, wat de beste plek lijkt te zijn voor de Mol. Maar ook is hij in de maaiopdracht heel traag.

In de maaiopdracht wil Thomas per se de M maaien, een verwijzing naar hem als Mol?

Thomas lijkt tijdens de rodeo iemand te herkennen, zou dit zijn omdat hij haar foto van tevoren heeft gezien – als Mol zijnde?

Aflevering 7

Jochem weet niet wat zijn favoriete eten is en veranderd dit dus nog een keer om zo verwarring te zaaien.

Tijdens de tweede opdracht heeft Thomas een belangrijke positie – hij houdt contact met Deiderik om zo de locatie te achterhalen. Hij verstaat Diederik niet en probeert zo tijd te rekken om ervoor te zorgen dat ze te laat op de locatie aankomen. Dit lukt hem niet, maar het is wel verdacht.

Bij de paardrij-opdracht geven Sanne en Thomas toe dat ze nog nooit op een paard hebben gezeten en beiden rijden bizar goed. Thomas rijdt de snelste tijd – was hij al op de hoogte van de opdracht?

Aflevering 8

De aflevering van deze week was genaamd ‘raam taal’. De enige die ‘laat maar’ letterlijk zei in deze aflevering was Jochem.

Thomas was in de alfabet opdracht bijna niet te zien. Was dat omdat hij niks had uitgevoerd of was hij stiekem bezig de letters verkeerd op te hangen?

Art sprak zich na de opdracht met het alfabet duidelijk uit: ‘Ik weet niet welk alfabet jullie aan het leggen waren? Het Vlaamse?’. Is dat een hint naar Thomas? Het lijkt er overigens op dat geen van de kandidaten echt doorheeft dat Thomas de Mol lijkt te zijn, als je naar de stemmen kijkt. Ja, Sanne verdenkt Thomas een klein beetje, maar dat was meer nadat Jochem haar op Thomas had gewezen.

Aflevering 9

Allereerst de hint van de Twitteraccount van de Mol, waar altijd voor de uitzending een hint getweet wordt. Meestal kan ik er niks mee, maar deze was ‘Eén na laatste’. Thomas kreeg als tweede (na Jochem) zijn groene scherm te zien, hij was de één na laatste finalist (of tweede).

Tijdens de boomopdracht raakt Jochem compleet de kluts kwijt en kan hij niet eens meer hoofdrekenen. Dit is een opdracht die de Mol moet halen, of in ieder geval een goeie poging moet doen, want zo kan de Mol geld uit de pot halen. Jochem valt hierdoor af als Mol zijnde, omdat de Mol vooraf geinstrueerd wordt over de opdrachten.

Dutch Cowboys weet het zeker: Thomas is de Mol.

En dat waren ze, alle verdenkingen die ik het afgelopen seizoen heb verzameld. En dan is het nu afwachten tot zaterdag. Zondag komt mijn recap van dit seizoen online, een dagje later, maar ik kijk de finale met een deel van mijn familie, dus dan ga ik even gezellig genieten.

Ik denk dat Thomas de mol is, Jochem de verliezer en Sanne de winnaar.

Wie denk jij dat de Mol, winnaar en verliezer zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *