Zij die gaan sterven – James Patterson

1001004002604993

Op klaarlichte dag vernietigt een bom een stad in het midden van de Verenigde Staten. Het is een waarschuwing aan het Westen: betaal ons, anders is de volgende keer Londen, Parijs, New York of Frankfurt het doelwit. Het dreigement wordt uitermate serieus genomen, zeker als duidelijk wordt dat het afkomstig is van de Wolf, een oude bekende van Alex Cross. De FBI, Scotland Yard en Interpol slaan de handen ineen om een ramp af te wenden.

Mijn mening

James Patterson is niet voor niets een hele populaire schrijver, want man oh man, wat is dit ook weer een fijn boek! ‘Zij die gaan sterven’ is onderdeel van de serie over Alex Cross, maar je mist niet heel veel van zijn geschiedenis omdat James Patterson dit tijdens het verhaal uitlegt. Dit zorgt ervoor dat je deze delen eigenlijk prima door elkaar kunt lezen, het was voor mij in ieder geval geen probleem om midden in een serie te vallen.

De hoofdstukken zijn zoals altijd vrij kort en dat geldt ook voor de zinnen. James Patterson heeft een flink tempo in zijn verhalen zitten en dat zorgt ervoor dat ‘Zij die gaan sterven’ opnieuw leest als een trein. Maar dat ligt niet alleen aan de manier waarop het is opgebouwd, het verhaal zelf is ook echt bizar spannend. Je wilt graag weten hoe het afloopt en vliegt dus door het boek heen.

Alex Cross vliegt in dit verhaal de hele wereld rond en je kunt alle plekken waar hij terecht komt goed voor je zien, omdat James Patterson ze duidelijk en helder beschrijft. Deze man weet alles te beschrijven op een no-nonsense manier dat het goed in het verhaal past. Ik kan er heel erg van genieten en dat deed ik dus ook bij het lezen van dit boek.

Eindoordeel

‘Zij die gaan sterven’ is van begint tot eind spannend en heel goed in elkaar gezet. James Patterson is niet voor niets een hele populaire schrijver en dat bewijst hij iedere keer weer met zijn thrillers die door de korte hoofdstukken en zinnen een hoog tempo hebben.

Specificaties

Zij die gaan sterven by James Patterson
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 311
ISBN: 9789022989760

[bol_product_links block_id=”bol_58b58f8cc596e_selected-products” products=”1001004002604993,1001004007494138,1001004005472136″ name=”Zij die gaan sterven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *