De Cock en de moord op maat – A.C. Baantjer

9200000072171852

Terwijl er een waterig voorjaarszonnetje op het Museumplein in Amsterdam schijnt, wordt tijdens een blinde auditie in Het Concertgebouw celliste Julia de Ruyter vermoord. Zij is de dochter van een van de beroemdste dirigenten van de vorige eeuw. De Cock ontdekt al snel dat Julia een rustig leven leidde, dat in het teken van de muziek stond. Niet lang daarna wordt advocaat Richard Trenité vermoord aangetroffen. Zijn dood lijkt aanvankelijk niets te maken te hebben met die van de celliste. Maar als er een bladzijde uit een dagboek op de plaats delict wordt gevonden, weet De Cock dat er een link moet zijn. Bij Julia troffen ze ook een dagboekbladzijde aan… Twee moorden, twee dagboekfragmenten, wat is het verband? De Cock staat voor een raadsel, en zijn intuïtie zegt hem dat het niet bij deze moorden blijft…

Mijn mening

Ik keek een aantal jaar geleden echt fanatiek naar de tv-serie van Baantjer, maar ik kan me niet echt herinneren dat ik de boeken over De Cock (met ceeooceeka) echt gelezen heb. Tijd om daar verandering in te brengen met nummer 80 in de reeks alweer! ‘De Cock en de moord op maat’ wordt door de uitgeverij goed gevierd, want als je dit boek aanschaft, zit er een kaart in van Amsterdam met alle moordlocaties van alle 80 boeken. Een leuk extraatje, niet alleen voor de echte fans, want ik vond het een leuke toevoeging aan dit boek.

De boeken van Baantjer hebben een vrij standaard recept – er wordt een moord gepleegd, De Cock en Vledder gaan op onderzoek uit, De Cock krijgt een ingeving en lost de moord op. Dan lijkt het me als schrijver (eerst A.C. Baantjer, nu Peter Römer) moeilijk om daar nog variatie in te brengen. Dat is toch echt wel gelukt, want ik heb me zeker vermaakt.

Omdat het maar 160 pagina’s heeft, heb je het boek zo uit, maar dat komt niet alleen door het aantal pagina’s. ‘De Cock en de moord op maat’ is ook zeker qua verhaal vermakelijk. Ook zitten er wat lekkere Amsterdamse grapjes in én de ontknoping was oprecht verrassend. Ik heb dit boek dan ook met plezier gelezen en zal zeker wat vaker een Baantjer gaan pakken!

Eindoordeel

Nummer 80 in de reeks, maar ‘De Cock en de moord op maat’ is toch echt wel verrassend. Vermakelijk en toch herkenbaar, het lezen over De Cock en Vledder voelt alsof je een oude vriend na een tijd weer tegen komt.

Specificaties

De cock en de moord op maat by A.C. Baantjer
Series: Baantjer #80
Published by De Fontein
Genres: Detective
Pages: 160
ISBN: 9789026138492

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58b58c4d3f3fe_selected-products” products=”9200000072171852,9200000072171780″ name=”Moord op maat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *