Wie is de Mol? – Aflevering 9

wie is de mol

Vorige week ging er niemand naar huis, de executie werd uitgesteld. Deze aflevering begint dan ook met de executie.

Diederik gaat naar huis (wat ik zelf al een beetje verwachtte). De afleveringstitel is ‘einde in zicht’, wat vrij logisch is natuurlijk met de finale in zicht. Jochem en Sanne hebben het bondje verbroken en het is iedereen voor zich.

Opdracht 1

De eerste opdracht speelt zich af in ‘Moltown’. Hier krijgt de groep de taak wie er vroeger heeft gewoond en wat de straatnamen zijn. De groep krijgt hier 20 minuten voor. Elk bordje dat op de juiste plek hangt, is €50 voor de pot waard. Als alles goed is, krijgt de groep een bonus en verdienen ze €1500 voor de pot.

Sanne geeft toe dol op puzzelen te zijn en Thomas weet niet dat ie aan het puzzelen is, omdat hij het over pictogrammen heeft. Iedereen trekt zijn eigen plan en Jochem lijkt vooral de bordjes van de anderen te verwisselen.

Art trekt de juiste conclusie dat ze met Diederik hun leider zijn verloren. Er zijn maar drie bordjes goed en de groep krijgt maar €150 voor de pot. Jochem is deze korte tijd nog even penningmeester.

Dan krijg je een paar biechten van de kandidaten. Het lijkt erop dat ze allemaal compleet gaan switchen van Mol.

Opdracht 2

De laatste opdracht in deze serie. Ieder krijgt drie touwen en moeten de bomen met elkaar verbinden. Als de bedragen die op de bomen hangen een totaal zijn van €12160 (wat de pot nu is), kunnen de kandidaten een puzzel oplossen. Als zij de puzzel als eerste oplossen én zij de winnaar van ‘Wie is de Mol?’ zijn, dan verdubbelt de pot naar €24320.

Thomas en Sanne beginnen als eerste, Jochem is weer lekker aan het kloten en krijgt het voor elkaar om zijn touw in de knoop te krijgen. De drie kunnen niet meer hoofdrekenen en daardoor duurt het allemaal flink lang.

Sanne is dan de eerste die het bedrag bij elkaar gesprokkeld heeft, en kan de puzzel op gaan lossen. Jochem is inmiddels begonnen met verbinden van de bomen, maar lijkt compleet de weg kwijt te zijn. Thomas probeert een paar keer op de gok het bedrag bij elkaar te sprokkelen maar mag uiteindelijk als tweede aan de puzzel beginnen.
Sanne heeft haar puzzel compleet en krijgt dan van Art nog een puzzelstukje wat erbij moet. Thomas heeft dan ook zijn puzzel compleet en mag ook met het extra stukje aan de slag. Sanne weet uiteindelijk de puzzel op te lossen, maar of dat bedrag erbij komt, dat zullen we pas volgende week zien.

Test

En dan komt het bizarste moment van de hele serie: de hele groep gaat ineens compleet wisselen van Mol verdachtes.

Thomas gaat vol op Jochem, Jochem gaat op Sanne en Sanne gaat voor Thomas.

Echt, what?

Natuurlijk volgt Art dan die een complete mindfuck doet waardoor je niet meer weet wie je mol nou is en kijkt hij met zijn zwoele blik in de camera, vertellend dat we volgende week weten wie de Mol is. Hiermee breekt hij elke week even mijn hart.

Goed, dat wordt een week in spanning zitten. Donderdag volgt nog mijn laatste verdenkingen van dit seizoen én dan zondag mijn recap van het hele seizoen.

Wie is jouw mol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *