De man die de tijd meenam – Elan Mastai

9200000071852525

Tom Barren, de mislukte zoon van een supergenie, leeft in een wereld waarin een alles veranderende uitvinding is gedaan, waardoor luchtvervuiling, grensconflicten en milieukwesties verleden tijd zijn. Het 2016 van die wereld is schoon, vredig en gelukkig. Maar in die wereld verloor Tom ook zijn moeder en zijn vriendin. Hij is vastbesloten om de uitvinding – en daarmee de dood van zijn moeder en vriendin – ongedaan te maken. Door een foutje in het systeem komt hij terecht in ons 2016 – een voor hem bizarre, vervuilde wereld, maar wel een waarin hij de familie en de liefde heeft die hij in zijn eigen 2016 moet missen. Wat nu? Bouwt hij hier zijn leven op, of gaat hij terug naar zijn utopische 2016?

Mijn mening

Ik had hoge verwachtingen van ‘De man die de tijd meenam’, maar toen het begon en er heel veel wiskundige formules en uitleg in voor kwam, wist ik het al – dit is geen boek voor mij. Ik heb me er voor het grootste deel door het boek geworsteld.

De hoofdpersoon kwam op mij over als een zeur die vooral heel veel medelijden met zichzelf heeft. Hij zit vast in een situatie en geeft iedereen om zich heen de schuld hiervan en neemt geen verantwoordelijkheden. Dan komt hij terecht in ons 2016 en is hij nog steeds aan het zeuren.

Combineer dat met een verhaal wat op sommige momenten geschreven lijkt met een flinke joint erbij en je hebt ‘De man die de tijd meenam’. Zoals je merkt vond ik het echt geen fijn boek en probeer echt de positieve kanten van het verhaal te zien, maar kan ze helaas niet echt vinden.

Eindoordeel

Veel wiskundig gepraat en een hoofdpersoon die medelijden met zichzelf had zorgde ervoor dat ‘De man die de tijd meenam’ voor mij niet beroerde en ik me er bijna doorheen moest worstelen. Jammer!

Specificaties

De man die de tijd meenam by Elan Mastai
Translator: Ineke van Bronswijk
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Literaire roman
Pages: 416
ISBN: 9789402721003

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58b5558d12a33_selected-products” products=”9200000071852525,9200000071954736″ name=”de man die de tijd meenam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De man die de tijd meenam – Elan Mastai

  1. Grappig hoe smaken kunnen verschillen, ik was vanaf pagina één weg van dit verhaal. Ik zat voortdurend hardop te gniffelen in de trein en vond het zo jammer toen ik het boek uit had..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *