Wie is de Mol? – Verdenkingen #8

wie is de mol

De eerste aanwijzing, of nou ja, aanwijzing, van deze week was de Mol die vlak voor de uitzending ‘Laat maar’ tweette. De aflevering van deze week was genaamd ‘raam taal’. De enige die ‘laat maar’ letterlijk zei in deze aflevering was Jochem.

Maar de afleveringstitel zou ook kunnen slaan op het feit dat Sanne de letters van het alfabet de verkeerde kant op wilde hangen. Totaal geen logische actie en dus zou dit wel een goede hint haar richting op kunnen zijn.

Thomas was in de alfabet opdracht bijna niet te zien. Was dat omdat hij niks had uitgevoerd of was hij stiekem bezig de letters verkeerd op te hangen?

Art sprak zich na de opdracht met het alfabet duidelijk uit: ‘Ik weet niet welk alfabet jullie aan het leggen waren? Het Vlaamse?’. Is dat een hint naar Thomas? Het lijkt er overigens op dat geen van de kandidaten echt doorheeft dat Thomas de Mol lijkt te zijn, als je naar de stemmen kijkt. Ja, Sanne verdenkt Thomas een klein beetje, maar dat was meer nadat Jochem haar op Thomas had gewezen.

Tijdens de foto opdracht weten Thomas en Jochem weinig tot geen spreekwoorden te raden. Als mol zijnde wil je hier zo min mogelijk geld binnen halen, dus lijken die twee zich voor de hand liggend te gedragen. Thomas weet er ook voor te zorgen dat er een foto verdwijnt.

Bij de test vond ik het wel opvallend dat Diederik op Sanne en Jochem wilde invullen. Toch kiest hij er bij de eerste vraag (of de mol een man of vrouw is) voor om deze op Sanne in te vullen en de laatste vraag (wie is de Mol?) Jochem in te vullen. Als wiskundige zou hij toch statistischer moeten denken – en zou hij de eerste vraag beter op Jochem in moeten vullen, omdat hij dan een grotere kans heeft om deze vraag goed te hebben.

Wat echt balen is dat er niemand naar huis is gegaan deze aflevering en we dus niemand als kandidaat kunnen wegstrepen. Ik heb het gevoel dat Diederik naar huis gaat en dat Sanne en Jochem beide niet genoeg vragen goed hebben omdat ze niet weten dat Thomas de mol is. Dat zou toch wat zijn! Geen winnaar, maar twee verliezers en de Mol. We zullen het zien!

2 thoughts on “Wie is de Mol? – Verdenkingen #8

  1. Mooie post, ik zelf weet het echt niet meer. Jochem is een goede kanshebber, ik verdenk hem eigenlijk al vanaf aflevering 1 maar alles was zo vaag afgelopen week dat ik het echt gewoon niet meer weet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *