Nachtrijder – Alexandra Penrhyn Lowe

9200000059399488

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.

Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.

Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

Mijn mening

Nadat ik ‘Wolfsbloed‘ uit had, ben ik gelijk verder gegaan in ‘Nachtrijder’. Ik was ervan overtuigd dat de serie over ‘De laatste wachter’ uit drie delen bestond, kwam ik even bedrogen uit toen ik bij het einde was!

Ik vind ‘Nachtrijder’ zoveel beter dan het vorige boek, vooral het einde vond ik echt zo onwijs spannend! Ik kon het boek echt niet neerleggen. Het verhaal gaat in ‘Nachtrijder’ door, maar je kunt merken dat Eveline een stuk volwassener is geworden. Ze heeft haar roeping in dit boek duidelijk gevonden en ik kon dan ook beter met haar omgaan.

Cleo, Eveline’s beste vriendin verraste me in dit deel heel vaak en stiekem vind ik haar ook een stuk leuker dan Eveline. Ze is echt een meisje dat dingen aan wil pakken en niet zo bij de pakken neer gaat zitten. Dat maakt het verhaal wat levendiger en zorgde bij mij voor een verrassend einde.

Daarnaast is het verhaal van ‘Nachtrijder’ wat harder, gruwelijker en duidelijk volwassener. Af en toe gebeuren er dingen die je niet aan ziet komen én waarbij je zeker weten een brok in je keel zult krijgen. Alexandra Penrhyn Lowe is duidelijk nog meer in dit verhaal gegroeid en ik kan echt niet wachten wat ze met het vierde deel in deze serie gaat doen.

Eindoordeel

Alexandra Penrhyn Lowe heeft met ‘Nachtrijder’ een spannend deel in de serie over ‘De laatste wachter’ neergezet. Geen trilogie als ik dacht, maar met een einde dat je flink verrast!

Specificaties

by Alexandra Penrhyn Lowe
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Young Adult
[bol_product_links block_id=”bol_58ab3f8e8aa48_selected-products” products=”9200000059399488,9200000063028934″ name=”nachtrijder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *