Wie is de Mol? – Aflevering 8

wie is de mol

Vanmiddag tweette de Mol ‘laat maar’ en dan is de afleveringstitel van vanavond ‘raam taal’. Nou weet ik niet wat dat betekent, maar ik wilde het toch even delen.

Sanne probeert nog een bondje te sluiten met een van de andere kandidaten, maar Thomas en Diederik willen sowieso niet veranderen.

Opdracht 1

Verspreid tussen de echt prachtige heuvels staan de letters van het alfabet die de kandidaten op de goede volgorde moet zetten. Als ze dit juist doen, kunnen ze €1000 voor de pot verdienen.

Jochem snapt zoals elke keer de opdracht niet en heeft gedurende de opdarcht gewoon moeite om de opdracht te kunnen volbrengen. Sanne begint bij de M en Thomas neemt de Z mee, maar hij weet niet of hij aan het begin of het einde staat. Diederik doet bij deze opdracht wel heel hard zijn best en gaat op zoek naar het einde van het rijtje en schrijft bij verschillende paaltjes welke letters er moeten hangen.

Thomas ziet behalve Sanne niemand. Sanne komt Diederik tegen en dan komt ze erachter dat ze voor niks heeft gewerkt – nou ja, ze was toch niet zo goed bezig omdat ze tegen de richting aan het werken was.

Als de groep bij Art komt, komen ze erachter dat de Z wel op zijn plek hing, de rest niet meer.

Na de opdracht komen Sanne en Jochem toch tot een bondje, hoewel Sanne Jochem heel erg verdenkt.

Opdracht 2

De groep wordt in een antiekwinkel gedumpt en moeten in duo’s spreekwoorden uitbeelden met materialen gevonden in die winkel. Per spreekwoord dat door het andere duo geraden wordt, komt er €100 in de pot. Per duo kunnen er 10 spreekwoorden gefotografeerd worden. Thomas en Sanne vormen een duo, het andere duo bestaat uit Diederik en Jochem.

Beide duo’s lijken goed samen te werken, hoewel Thomas er ineens voor zorgt dat er een van de polaroids ‘weggewaaid’ is.

Sanne raadt 5 van de spreekwoorden, Thomas 4. Diederik raadt 6 van de spreekwoorden, Jochem 2. Dat houdt in dat er €1700 voor de pot verdiend is.

Dan volgt een heel belangrijk gesprek tussen Jochem en Sanne. Sanne geeft toe dat ze al die tijd op Jochem heeft gezeten – Jochem vertelt dat hij op Diederik zat. Dan komen ze erachter dat er maar één persoon de Mol kan zijn: Thomas.

Opdracht 3

Als laatste opdracht deze uitzending volgt een bijzondere. De groep mag namelijk strijden om een vrijstelling. Ze zitten verspreid over een veld en moeten naar een vlag waar de vrijstelling hangt. Als je ontdekt wordt, dan lig je eruit.

Diederik en Jochem hebben beiden dezelfde tactiek: rustig afwachten. Thomas gaat rennen, maar wordt gespot door Jochem, hoewel Jochem twijfelt en ‘m niet doorgeeft. Sanne kruipt en komt tot vrij dichtbij de vlag, tot ze gespot wordt door Thomas. Hierdoor weet Jochem dat hij Thomas gespot heeft. Diederik en Jochem besluiten te gaan kruipen en spotten elkaar. Het is wachten tot wie de ander spot en uiteindelijk wordt het Jochem die Diederik ontdekt. Jochem gaat naar de finale!

Test

Thomas gaat spreiden op twee personen, waarvan één Sanne is. Sanne denkt dat Thomas misschien de Mol is, omdat hij molachtige dingen doet die niet iedereen ziet. Maar Sanne gaat ook spreiden, want ze verdenkt Jochem ook nog.
Diederik spreidt ook, de eerste vraag vult hij in op Sanne en de laatste vraag op Jochem.

En dan. Man oh man, wat heb ik zitten gillen. De executie. Die je niet ziet. Want dan ineens eindigt de aflevering.

Dus, volgende week worden de drie finalisten bekend én is het de laatste aflevering voordat bekend wordt wie de Mol is. Ik kan het nu al niet aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *