De fluisterende schedel – Jonathan Stroud

9200000040608187

Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen.
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.

Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen?

Mijn mening

‘De fluisterende schedel’ is het tweede deel in de Lockwood & Co serie van Jonathan Stroud. Ik was helemaal weg van het eerste deel, ‘De schreeuwende wenteltrap‘ dus ik wilde deel twee dan ook gelijk lezen. Ik wilde ‘m eigenlijk in het Nederlands lezen, maar vond ‘m als koopje in het Engels, dus las ik deze in het Engels. Dat was geen probleem, want de namen zijn hetzelfde gebleven.

De drie hoofdpersonen, Anthony, George en Lucy worden in ‘De fluisterende schedel’ meer uitgewerkt en krijgen ook meer ruimte om te ontwikkelen. Ik vond vooral het begin van het boek leuk omdat het drietal eerst een aantal andere zaken doet voordat ze de zaak op het kerkhof aannemen. Daardoor waren ze niet met maar één zaak bezig en dat zorgt voor een lekker leestempo.

Dat duurt dan even en dan wordt het opeens heel spannend als ze aan de zaak op het kerkhof werken. Ik wilde heel graag door blijven lezen en ‘De fluisterende schedel’ ook niet meer neerleggen. Op het einde zit er ook nog een stuk in waarbij ik met open mond zat te lezen en dan het einde!!!! Daar zit een onthulling in die ik zeker niet had zien aankomen. I love it!!

Eindoordeel

Misschien vind ik ‘De fluisterende schedel’ nog beter dan ‘De schreeuwende wenteltrap’. De personages worden meer uitgewerkt en de zaak is spannender. En dan het einde! Ik wil gelijk door naar deel 3.

Specificaties

De fluisterende schedel by Jonathan Stroud
Translator: Ineke van Bronswijk
Series: Lockwood & Co #2
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9789024567461

[bol_product_links block_id=”bol_58ab38cf5751e_selected-products” products=”9200000040608187,9200000049819888″ name=”de fluisterende schedel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *