Wolfsbloed – Alexandra Penrhyn Lowe

9200000010047256

Eveline is in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer.
Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Want Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden.
Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed.

Mijn mening

Ik was echt weg van het eerste deel in de ‘De laatste wachter’ serie van Alexandra Penrhyn Lowe dat ik gelijk doorwilde in ‘Wolfsbloed’, het tweede deel. Ik scoorde dit deel in de sale bij de Bijenkorf en was dan ook benieuwd hoe het verder ging.

Ondanks dat ik ‘Wolfsbloed’ over het algemeen erg goed vond, vond ik het verhaal op momenten traag en had ik moeite om door te blijven lezen. Eveline is een echte puber: eigenwijs en minder moedig dan in het vorige boek. Daar moest ik erg aan wennen. Maar, toch zat er een toffe plotwending in die ik niet aan had zien komen.

Je kunt merken dat Alexandra Penrhyn Lowe de (uitgebreide) geschiedenis van de Wachters goed heeft uitgewerkt, de verhaallijnen zijn geloofwaardig en passen heel goed in onze wereld.

Daarnaast komen de personages nog meer tot leven in dit deel en bouw je nog meer een band met Eveline op. De toegevoegde personages op de Wachterschool zijn echte pubers, komen geloofwaardig over én wil je af en toe achter het behang plakken.

De locatie is goed gekozen en kun je helemaal voor je zien, maar houdt ook wat mysterie over zich, wat heel goed bij het verhaal past. Alexandra Penrhyn Lowe heeft duidelijk veel onderzoek gedaan, wat het verhaal compleet geloofwaardig over laat komen.

Eindoordeel

‘Wolfsbloed’ was iets trager dan ik had verwacht, maar desondanks vind ik het een tof boek. Ik hou van dit soort verhalen en ook van ‘De laatste wachter’ serie ben ik fan.

Specificaties

Wolfsbloed by Alexandra Penrhyn Lowe
Series: De laatste wachter #2
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789400502413

[bol_product_links block_id=”bol_58ab39606a69c_selected-products” products=”9200000010047256,9200000011546474″ name=”wolfsbloed” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *