Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

IMG_20170117_165436_340

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht… Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

Mijn mening

Het begin van ‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ las ik toen mijn oma net was overleden dus het overlijden van de vader van Emilia viel dan ook behoorlijk rauw op mijn dak. Omdat ik dacht dat ik een fijne roman te pakken had, twijfelde ik wel een beetje of ik door moest lezen. Gelukkig viel het daarna heel erg mee met de heftige gebeurtenissen en was ik blij dat ik door had gezet.

‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ is zo’n boek waar je heel veel van verwacht als boekenliefhebber. Het klinkt als een boek waar je zomaar verliefd op zou kunnen worden. Toch had ik wat kleine irritaties tijdens het lezen en dat vond ik jammer.

Er zitten veel personages in en daardoor heeft het boek flink wat opbouw nodig. Het verhaal begint daardoor wat trager, want je leert ongeveer het hele dorp kennen. Wat mij betreft had dat wat korter gemogen, omdat je daardoor bijna aan het einde van het boek bent voordat de ontknoping bent.

Dat zorgde er ook voor dat de ontknopig wat afgeraffeld aanvoelde, omdat er zoveel tijd aan de opbouw besteed was. Toch waren de personages goed uitgewerkt en zaten er heel originele stukjes in, die ik zeker niet aan had zien komen.

Eindoordeel

‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ is een fijne roman met originele stukken. De opbouw duurt misschien iets te lang waardoor het einde wat afgeraffeld voelt, toch heb ik van begin tot eind genoten.

Specificaties

Echte liefde vind je in de boekhandel by Veronica Henry
Translator: Willeke Lempens
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 336
ISBN: 9789022579190

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_589c58036a326_selected-products” products=”9200000060212468,9200000066191760″ name=”liefde in de boekhandel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *