Wie is de Mol? – Aflevering 7

wie is de mol

De afleveringstitel van aflevering 7 is verbinden. Thomas neemt het penningmeesterschap over van Sanne, hij heeft er zin in en wil veel geld binnen halen.

Opdracht 1

Ja hoor, de etherdiscipline moet dit keer goed opgevolgd worden, want de kandidaten worden verspreid over 10 porto’s, waarbij ze 5 luisterporto’s hebben en 5 praatporto’s. De groep komt er pas na een minuut of 8 achter dat ze niet iedereen kunnen horen. De vragen die ze moeten beantwoorden, moeten de hele groep langs en dan moet het antwoord ook het rondje door.

Diederik probeert eerst de leiding te nemen en denkt slim te zijn, Jochem hoort helemaal niks, Imanuelle probeert constant dingen door te geven en Sanne vraagt of de Mol even niet wil mollen.

De opdracht mislukt behoorlijk, van de 25 vragen, zijn er acht beantwoord en haalt de groep €800 voor de pot binnen.

Jochem komt erachter dat zijn zelfgemaakte joker gestolen is en Thomas volet zich een beetje schuldig dat hij ‘m heeft gestolen.

Opdracht 2

Art is op zoek naar drie kandidaten die graag in een cabrio willen rijden. De hele groep ziet dit wel zitten maar na snel overleg gaan Jochem, Sanne en Thomas de cabrio in. Als ze erachter komen dat de twee overige kandidaten in een luchtballon mogen, zijn ze wel heel erg teleurgesteld.

Imanuelle en Diederik mogen in een luchtballon, waarbij op de onderkant van het mandje van de twee ballonnen een telefoonnummer staat. Jochem en Thomas vinden het lastig te lezen maar toch komen ze achter het goede nummer. Imanuelle neemt op, die krijgt een code door en kan daarmee enveloppen openen. Ze kan daarmee een code aan Diederik doorgeven, waarmee hij de locatie kan achterhalen waar de cabrio naartoe moet.

Sanne wil de Mol nog wel even vragen om te wachten met mollen tot de locatie bekend is. Tussen Thomas en Diederik loopt de communicatie wat stroef maar uiteindelijk kan Diederik, door te spellen, de locatie doorgeven en komt de groep op tijd bij Art aan. Art grapt nog even dat ze te laat zijn, maar de groep verdient €1500 voor de pot.

Opdracht 3

Art laat iedereen stuk voor stuk op een paard een rondje rijden en degene die als snelste het rondje rijdt, mag als eerste starten bij de opdracht. Sanne is bang voor paarden, maar zit als een ervaren Amazone op het paard. Thomas probeert ook nog te vertellen dat hij nooit op een paard heeft gezeten maar zit er netjes op.

Thomas rijdt zijn rondje het snelste en mag als eerste starten met de opdracht: een rondje rijden op een paard en ondertussen ballonnen kapot schieten. Per ballon kan de groep €100 binnen halen, maar dan moet de betreffende ruiter wel binnen de tijd binnen zijn. Vooral dat laatste is voor Thomas een ding, want hij schiet 2 ballonnen kapot, maar die gelden niet omdat hij te laat binnen is. De rest van de groep doet het goed en haalt zo €1100 op voor de pot.

Jochem wil na deze overwinning even aankaarten dat zijn zelfgemaakte joker weg is. De groep reageert verbaasd want ze wisten niet dat hij een joker had. Omdat zijn schuldgevoel te groot is, stelt Thomas aan Jochem voor dat hij ‘m terug kan krijgen in ruil voor 2 minuten gluren in het molboekje. Jochem gaat daar akkoord mee.

Test en executie

De test wordt steeds belangrijker. Imanuelle merkt dat vooral, maar ze laat niet echt los op wie zij stemt. Diederik zit op Sanne, maar gaat toch een paar vragen op Jochem invullen. Jochem gaat bijna volledig op Diederik en zet zijn teruggekregen joker in. Sanne gaat vol op Jochem maar vult wel een paar vragen op Thomas in. Thomas wil niet in paniek raken en dus spreidt hij tussen Sanne en Jochem.

Onze kandidaat Imanuelle moet helaas naar huis. Voor mij betekent dit dat ik helemaal niets wijzer ben, want ik zat geen moment op Imanuelle. Wie dan de mol is? Geen idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *