Zom-B – Darren Shan

9200000001150677

When news reports start appearing of a zombie outbreak in Ireland, B Smith’s racist father thinks it’s a joke– but even if it isn’t, he figures, it’s ok to lose a few Irish. B doesn’t fully buy into Dad’s racism, but figures it’s easier to go along with it than to risk the fights and abuse that will surely follow sticking up for Muslims, blacks, or immigrants. But when zombies attack B’s school, B is forced on a mad dash through the serpentine corridors, making allegiances with anyone with enough guts to fight off their pursuers.

Mijn mening

Als je mijn blog al langer leest, weet je dat ik al jaren fan ben van Darren Shan. Hij is echt een van mijn favoriete auteurs. De Zom-B serie is een serie van Darren Shan waar ik nog niets van heb gelezen en toen het eerste deel bij de Book Depository in de aanbieding was, kon ik ‘m dan ook niet laten liggen.

Aangezien ik gek ben op alles wat met zombies te maken heeft, zou deze serie de perfecte serie voor mij moeten zijn. Het begin vond ik dan ook echt veelbelovend, het begon spannend, vol met gorigheid en vooral zombies. Maar toen kakte het in. Heel erg tot het bijna saai was.

Het einde vond ik dan wel echt heel goed, maar meh, dat midden was echt een diepe teleurstelling. Wat ik overigens ook goed vond is de hoofdpersoon. Deze was (zonder teveel te onthullen) voor mij hele lange tijd heel anders en door die verrassing krijgt het boek toch nog vier sterren.

Omdat het einde open is en heel erg sterk, ben ik nog niet helemaal zeker of ik de rest zal gaan lezen. Het begin en einde was veelbelovend, maar het midden heeft me niet overtuigd. De Zom-B boeken zullen nog wel op mijn verlanglijstje staan, maar niet mijn eerste aankopen zijn.

Eindoordeel

Zombies en Darren Shan, dat moet bijna goed gaan. Helaas viel het midden van ‘Zom-B’ tegen, ondanks een knallend begin. Het einde maakte een hoop goed, maar of ik erin verder ga, weet ik nog niet zeker.

Specificaties

Zom-B by Darren Shan
Series: Zom-B #1
Published by Simon & Schuster
Genres: Young Adult
Pages: 224
ISBN: 9780857077523

[bol_product_links block_id=”bol_58999cb32e321_selected-products” products=”9200000001150677,9200000002131609″ name=”zomb” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *