Sneeuw als as – Sara Raasch

IMG_20170115_103049_832

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Mijn mening

Ik ben gek op girlpower verhalen en dat is ‘Sneeuw als as’ van Sara Raasch echt wel. Maar omdat het zich in een compleet nieuwe fantasy wereld afspeelt, duurde het voor mij wel even om in het verhaal te komen. Dat ligt meer aan mij dan aan de scchrijfstijl van Sara Raasch, omdat ik daar altijd wel moeite mee heb. Ik moet niet alleen de personages maar ook de wereld leren kennen en daardoor duurt het wat langer om in het verhaal te komen.

Ondanks dat ik de ontknoping al ver van tevoren aan zag komen, heb ik wel met volle teugen van het verhaal van Meira genoten. Het feit dat Meira doet waar ze zin in heeft en probeert zichzelf te bewijzen, vond ik geweldig. Daarnaast is ze lekker eigenwijs en koppig en dat zorgt wel voor leuke en spannende situaties.

Meira heeft flinkt wat girlpower en dat vind ik tof. Ook vind ik de wereld van ‘Sneeuw als as’ geweldig, deze is namelijk gebaseerd op de seizoenen. Dat vind ik origineel en draagt bij aan het toffe verhaal. Qua verhaal deed het me overigens wel een beetje denken aan de ‘Hof van mist en woede’-serie van Sarah J. Maas, maar dat was wat mij betreft alleen maar goed, aangezien ik een grote fan ben van die serie.

Ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel van ‘Sneeuw als as’ en die gaat zeker op mijn verlanglijstje. Meira is veelbelovend en ik ben benieuwd wat Sara Raasch voor haar in petto heeft.

Eindoordeel

‘Sneeuw als as’ van Sara Raasch is origineel qua wereldopbouw. De hoofdpersoon Meira is een eigenwijs en koppig meisje en dat zorgt voor spannende momenten. Een aanrader als je van Sarah J. Maas houdt.

Specificaties

Sneeuw als as by Sara Raasch
Translator: Angelique Verheijen
Series: Sneeuw als as #1
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9789402718706

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_589847da081ab_selected-products” products=”9200000060020498,9200000066191767″ name=”sneeuw als as” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *