Wie is de Mol? – aflevering 6

wie is de mol

Het duurde iets langer voordat deze recap online stond, want ik heb pas net ‘Wie is de Mol?’ gekeken. Het einde had ik stiekem al wel gezien, ik wilde wel heel graag weten wie er uit ging. Maar dat was een teleurstelling!

Goed, de afleveringstitel van deze week is ‘wijzer worden?’. Nou daar word ik niet wijzer van hoor!!

Opdracht 1

In deze opdracht moet de groep ondergronds. De mol zal zich daar wel heel prettig bij voelen. Sanne en Thomas gaan de tunnelgangen onder Pendleton verkennen en moeten daarbij letten op geld. Er liggen briefjes met plus en min geld, die plekken moeten ze onthouden en doorgeven aan de rest van de groep. Bij Sanne en Thomas zijn de tunnels verlicht en zitten er poppen, bij de anderen moeten ze door donkere tunnels lopen en zijn de poppen vervangen door echte mensen.

Sanne vindt het fantastisch, maar lijkt ook veel geldbedragen te vinden én te onthouden. Thomas lijkt vooral om zich heen te kijken. Als de tweede groep de tunnels in moeten, lijkt Sanne het woord te voeren, maar dan blijkt dat ze ook nog wat bedragen gemist hebben.

Er worden acht enveloppen gepakt, waar er twee gevuld zijn met min geld. De groep haalt maar €400 voor de pot op. Sanne is, na het vertrek van Jeroen, penningmeester geworden. Omdat ze ook haar buddy kwijt is, is ze op zoek naar een nieuw bondje, wat ze sluit met de twee die haar het meest verdenken: Thomas en Diederik. Ze probeert het ook nog bij Jochem, maar die wil na het vertrek van Sigrid niet meer vreemd gaan en wijst Sanne af.

Opdracht 2

Bij deze opdracht is Art op zoek naar twee kandidaten die geen boer willen zijn, Sanne steekt gelijk haar vinger op en na even twijfelen doet Diederik dit ook. Thomas, Jochem en Imanuelle moeten met een grasmaaier een woord in een grasveld maaien. Jochem is als een kind zo blij: hij houdt van grasmaaien en neemt dan ook snel het voortouw bij het organiseren van deze opdracht. Het drietal krijgt vijftien minuten om het woord te vormen.

Communicatie lijkt Jochem tegen te werken: hij treuzelt en weet niet altijd welke letters hij moet maaien. Ook weet hij niet hoe een grasmaaier werkt. Is dit mollengedrag of gewoon onhandigheid?

Sanne ziet al vrij snel het woord, maar Diederik twijfelt nog over de laatste S. Hij probeert Sanne om te praten, maar Sanne besluit toch het hele woord te noemen en verdient daarbij €2000 voor de pot.

Opdracht 3

Bij deze opdracht moet de groep, tijdens een rodeo-evenement, op zoek naar mensen met een Mol-button. Als ze die vinden en het geldbedrag wat op de button staat doorgeven aan Art, kunnen ze geld verdienen voor de pot. De eerste vier geldbedragen gelden, de rest niet. De persoon die het het beste doet, krijgt zijn of haar scherm niet te zijn bij de executie en is dus door naar de volgende aflevering. Ook mag deze persoon nog twee anderen kiezen die ook hun scherm niet te zien krijgen.

Imanuelle is vastbesloten: zij moet dit winnen en geeft dan ook als eerste €10 door aan Art. Thomas en Sanne vinden deze man ook, maar Thomas vindt het te weinig geld en Sanne besluit het toch door te geven. Thomas vindt later €100, wat hij wel doorgeeft. Imanuelle vindt weer geld, dit keer €500. Jochem vindt, tegelijk met Imanuelle, €750, maar Imanuelle is eerder met het doorgeven van haar vondst van €20. Thomas vindt nog €50 wat hij wel doorgeeft, maar waar hij dan te laat mee is.

Imanuelle is de duidelijke winnaar van deze opdracht. De groep krijgt €630 voor de pot.

Test en executie

Iedereen doet de test, inclusief Imanuelle. Imanuelle zit op Diederik, Diederik zit op Sanne, maar besluit ook te spreiden en beantwoordt ook vragen op Jochem. Jochem wil de test zo snel en goed mogelijk maken en vertelt niet op wie hij zit. Sanne gaat ultiem spreiden en maakt de test op Jochem, Diederik en Thomas. Thomas zit op Sanne.

Bij de test kiest Imanuelle Jochem en Diederik als twee kandidaten die hun scherm ook niet hoeven zien. Thomas en Sanne krijgen hun scherm wel te zien, maar dat zijn beide groene schermen en dus hoeft er niemand naar huis.

Op naar de volgende aflevering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *