Opvliegers – Sabine van den Eynden

9200000064777290

Vier hartsvriendinnen beginnen allemaal de overgangsleeftijd te bereiken. Daar gaan ze heel verschillend mee om: Lydia is een diva die het lichamelijk verval te lijf gaat met pillen en botox, Ellen gaat op de gezondheidstour, Sas probeert alleen maar te werken en actief te zijn, en Keet knutselt zich door de lastige periode heen. Als de vriendinnen voor de vijfde keer samen op vakantie gaan, moet dat een heerlijke ontsnapping worden aan de beslommeringen van het dagelijks leven. Op Bali hopen ze hun relatieperikelen en andere worstelingen even te vergeten. Maar wie op reis gaat, neemt altijd zichzelf mee…

Mijn mening

Ik ben zeker niet de doelgroep van ‘Opvliegers!’, aangezien ik pas halverwege de dertig ben en zeker nog geen last heb van de overgang. Maar dat maakt op zich niet uit, ik vond het boek wel ok om te lezen. Niet helemaal geweldig, want sommige acties van de vier dames vond ik niet heel realistisch overkomen.

Vaak vind ik in dit soort verhalen ook dat er gebruik wordt gemaakt van standaard types, dat is in films vaak ook het geval. Dat was hier helaas ook het geval, vooral Ellen vond ik de meest stereotype vrouw en daar zat dan voor mij ook weinig origineels in.

Toch heeft Sabine van den Eynden ‘Opvliegers!’ leuk geschreven, er zit genoeg afwisseling in het verhaal doordat je echt over de vier hoofdpersonen leest. Dat maakt dat het tempo hoog blijft liggen en je je niet teveel hoeft te ergeren aan één minder leuke hoofdpersoon. Het boek leest prima weg, ik had het dan ook binnen een dag uit. Helaas is ‘Opvliegers’ geen boek dat me echt heel lang bij zal blijven.

Wat ik wel grappig vond, was dat Sabine van den Eynden een aantal keer Jamie Cullum noemt als artiest waarnaar geluisterd wordt. Ik kan je verklappen dat ik misschien wel een klein gilletje geslaakt heb toen ik dit las, haha!

Eindoordeel

‘Opvliegers!’ is misschien leuker om te lezen als je zelf in de overgang zit. Ik vond de personages stereotypes, maar het verhaal was wel lekker geschreven.

Specificaties

Opvliegers! by Sabine van den Eynden
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 304
ISBN: 9789022580134

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5891ba22a0e57_selected-products” products=”9200000064777290,9200000071399383″ name=”opvliegers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *