De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Mevrouw Peregrine

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ru├»nes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen ge├»soleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Mijn mening

Ik had over ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ al zoveel gehoord dat ik bijna bang was om erin te beginnen. Ik was bang om teleurgesteld te worden. Ik vond het boek bij een uitverkoop en begon er toch vrij snel in.

Teleurstellen, nee dat deed het niet. Integendeel, wat ben ik hier fan van! Dit soort fantasy verhalen werken voor mij echt het beste, geloven in een klein beetje magie in onze huidige wereld is voor mij beter voor te stellen dan een compleet nieuwe wereld.

Ransom Riggs heeft het verhaal van ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ gebaseerd op creepy foto’s en die worden dan ook goed in het boek gebruikt. Deze combinatie van foto’s waarop het verhaal gebaseerd is en de huidige wereld maakt het verhaal helemaal af.

Ransom Riggs heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens het lezen een beetje verliefd ben geworden, op alle kinderen van mevrouw Peregrine. Daarnaast vond ik het geweldig om de kinderen ’te zien’ in de foto’s, dat geeft het verhaal net iets extra’s.

Daarna heb ik trouwens de bijbehorende film gekekken, samen met mijn dude. Die vond ‘m beter dan ik, want ik was vooral bezig met vergelijken. De film vond ik echt een stuk minder leuk dan het boek!

Eindoordeel

‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ is een verhaal wat zich afspeelt in de huidige wereld en gebaseerd is op creepy foto’s. Die combinatie werkt voor mij heel goed en ik heb dan ook onwijs genoten van dit boek.

Specificaties

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine by Ransom Riggs
Translator: Tine Poesen
Series: Mevrouw Peregrine #1
Published by Clavis
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 789044817171

[bol_product_links block_id=”bol_5891b48569d28_selected-products” products=”9200000000038442,9200000059825348″ name=”mevrouw peregrine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *