The road to little dribbling – Bill Bryson

IMG_20170106_093159_433

In 1995 Bill Bryson got into his car and took a weeks-long farewell motoring trip about England before moving his family back to the United States. The book about that trip,Notes from a Small Island, is uproarious and endlessly endearing, one of the most acute and affectionate portrayals of England in all its glorious eccentricity ever written. Two decades later, he set out again to rediscover that country, and the result is The Road to Little Dribbling. Nothing is funnier than Bill Bryson on the road, prepare for the total joy and multiple episodes of unseemly laughter.

Mijn mening

Toen ik in ‘The road to little dribbling’ begon, dacht ik zeker te weten dat ik dit boek vijf sterren zou geven. Het begon grappig, hilarisch zelfs en het was heel geanimeerd geschreven. Bill Bryson weet heel goed te schrijven om mensen te vermaken en heeft een grote hoeveelheid zelfspot. Ik kan je vertellen dat ik een slagboom bij een parkeerplaats nooit meer kan bekijken zonder in lachen uit te barsten. Benieuwd waarom? Lees dan in ieder geval de eerste paar pagina’s van dit boek.

Bill Bryson heeft een geanimeerde manier van schrijven, maar ook kan hij locaties goed beschrijven, je kunt de plekken waar hij over schrijft helemaal voor je zien. Toch was ik, hoe verder ik kwam in het boek, niet overtuigd dat ‘The road to little dribbling’ vijf sterren verdiende. Soms kan Bill Bryson teveel in het verleden blijven hangen en daardoor soms zelfs wat zeurderig over komen. Dat doet hij niet al te vaak, gelukkig, maar vaak genoeg om het voor mij storend te vinden.

Ik vond dat echt heel jammer, want behalve die vergelijkingen met hoe het vroeger was, heb ik weer echt heel erg genoten van dit boek van Bill Bryson. Het was echt heel grappig en vermakelijk. Daarnaast had ik gelijk zin om een roadtrip te gaan maken naar de UK (iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat!), dus daar spoort hij goed op aan.

Eindoordeel

Ondanks de zelfspot en flinke dosis humor, viel ‘The road to little dribbling’ me een beetje tegen. Bill Bryson blijft soms hangen in het verleden en kan flink zeuren over de tegenwoordige tijd. Maar desondanks heb ik wel genoten van de andere stukjes.

Specificaties

The road to little dribbling by Bill Bryson
Genres: Non-fictie
Pages: 480
ISBN: 9780552779838

[bol_product_links block_id=”bol_5890b21662134_selected-products” products=”9200000051491975,9200000059721006,9200000054152236″ name=”little dribbling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *