Wie is de Mol? – aflevering 5

wie is de mol

Bij het begin van aflevering 5 van ‘Wie is de Mol?’ wordt er gestart met een terugblik op het vertrek van Sigrid. Sanne had Sigrid nog wel langer in de groep willen hebben en Jochem zit in deze aflevering heel erg te sippen om het verlies van Sigrid en lijkt spijt te hebben van zijn bondje met Imanuelle.

De aflevering heeft als titel ‘teugels in handen’, maar waar dat naar verwijst, is mij nog niet duidelijk.

De groep gaat een deel van de Oregon trail afleggen. Ze gaan met drie huifkarren 16 kilometer afleggen en komen onderweg opdrachten tegen, waarmee geld voor de pot verdiend kan worden.

De groepjes worden gemaakt: Imanuelle en Sanne, Thomas en Jeroen en Diederik en Jochem. Na een stuk reizen komen ze bij de eerste opdracht.

Opdracht 1

Bij deze opdracht moet er met geweren geschoten worden op doelen. Elk schot in de roos levert €100 voor de pot op. Thomas denkt dat er bij deze opdracht veel geraakt is, hij hoorde immers veel tikjes.

Op het geldbedrag moet gewacht worden, dit wordt nog niet bekend gemaakt. De groep gaat weer op pad, maar wisselen nog wel even qua groepjes. Thomas gaat met Imanuelle op de huifkar, Jeroen en Diederik gaan samen en Jochem en Sanne besturen samen een huifkar.

Op een gegeven moment moet er overnacht worden, dat is ook het moment dat iedereen gaat kijken wat er in de wagens zit. Dan blijkt er dat ze zelf moeten koken, tot ontzetting van Sanne. Ook moet er buiten geslapen worden én moet er vuur gemaakt worden. Thomas leeft compleet op en Diederik neemt hier min of meer de leiding.

Jochem besluit dat hij nog boos is op Imanuelle, maar sluit dan toch een bondje met haar, zodat hij haar misschien uit het spel kan werken.

Dan komt er een cowboy aan met post. Er zit voor iedereen een envelop in een tas en de post is vertrouwelijk. Sanne, Imanuelle, Jeroen en Diederik krijgen de informatie dat er langs de route een joker verstopt ligt. Die moeten zij ongezien te pakken zien te krijgen, anders is deze ongeldig. Jochem en Thomas moeten samen twee jokers maken, als ze dit ongezien doen, mogen ze de jokers houden.

Jochem en Thomas doen dit met succes, terwijl iedereen nog ligt te slapen. Even dachten ze dat Diederik hen had ontdekt, maar Diederik bleek te slaapwandelen.

Opdracht 2

Bij deze opdracht staan er een aantal rodeo posters in een veld. Één kandidaat moet de anderen leiden naar de juiste posters. Daar hangen enveloppen aan en deze enveloppen vormen samen een poster. De groep moet dan de ene persoon leiden naar de poster en daarmee kan €2000 verdiend worden.

Diederik is de leider en vertelt welke posters de anderen moeten zoeken. Sanne, Thomas, Ima en Jeroen doen het goed en pakken de juiste enveloppen. Jochem verkloot het helemaal en ‘pakt er gewoon maar een’. Dan gaat iedereen nog een keer en lijken het allemaal de juiste enveloppen te zijn. Bij het openen van de enveloppen blijkt dat er twee enveloppen niet juist zijn, maar helemaal duidelijk waar dit gebeurd is, is het niet.

Diederik vindt vrij snel de juiste poster en verdient daarmee €2000 voor de pot.

Bij de test lijkt Jeroen op Sanne, Jochem en Diederik te zitten. Jochem besluit zijn joker te sparen en wil daarmee rechtstreeks naar de finale komen. Thomas zet wel zijn joker in. Sanne denkt dat de Mol een man is, Imanuelle vertrouwt Diederik niet en Diederik kijkt soms over Jochem heen. Maar wie op wie heeft gestemd, is niet helemaal duidelijk.

Jeroen heeft duidelijk te veel gespreid en moet (helaas) naar huis. Ik baal wel een beetje, want Jeroen was wel een van mijn hoofdverdachten. Wie nu die Mol is? Ik weet het niet!

Wie verdenk jij na deze aflevering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *