In 20 minuten van XL naar S – Mieke Kosters

9200000061263468

Afvallen met pasta’s, pizza’s, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker (en effectiever) dan knagen op kanariezaad, tarwegras of andere superfoods. Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alle recepten staan binnen 20 minuten op tafel, zijn geschikt voor het hele gezin en hebben een maat: van XS tot XL. Jij bepaalt welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL’s val je niet af, maar van alleen XS’jes word je rebels. Dus combineer slim, zo vind je balans in je eetpatroon en dát is houdbaar voor altijd.

Mijn mening

Vorig jaar recenseerde ik al ‘Van XL naar S‘ van Mieke Kosters en toen ik zag dat ze een compleet receptenboek met makkelijke recepten uit bracht, was ik erg benieuwd.

Het boek is ingedeeld in de standaardindeling van ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De recepten in dit boek zijn niet alleen S-recepten (met weinig calorieen), maar ook L-recepten (met wat meer calorieen). Daarnaast zijn de recepten allemaal vrij snel te maken (maar die twintig minuten, die haal ik niet hoor!) en kun je ze zelf uitbreiden door ingredienten toe te voegen.

De recepten zijn makkelijk uit te voeren en echt heel lekker. Ik heb de afgelopen twee weken uit dit boek gekookt en vond bijna alle recepten die ik heb getest erg lekker. Sommige recepten heb ik wel iets aangepast, door bijvoorbeeld een lunchrecept als avondeten te maken en er koolhydraten aan toe te voegen. Dat ging makkelijk en ook de recepten vond ik duidelijk en goed beschreven. Daarnaast heeft Mieke Kosters bij een aantal recepten suggesties toegevoegd zodat je van een S-recept een M- of zelfs een L-recept kunt maken.

Daardoor kun je ervoor kiezen om S-recepten te gebruiken als je wilt afvallen, maar ze aanpassen tot M-recepten als je op gewicht wilt blijven. Ook zijn de recepten zo gevarieerd dat er echt voor ieder wat wils in zit. Ik als slechte groente-eter kan er goed mee overweg en heb lekker gegeten.

Eindoordeel

‘In 20 minuten van XL naar S’ is een toegankelijk kookboek met recepten waar iedereen wat mee kan. Ben je op zoek naar gezonde, lekkere en snelle recepten, dan is dit kookboek van Mieke Kosters echt een aanrader.

Specificaties

In 20 minuten van XL naar S by Mieke Kosters
Published by Carrera
Genres: Kookboek
Pages: 224
ISBN: 9789048835591

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_587cbcf38b919_selected-products” products=”9200000061263468,9200000066193150″ name=”20 min xl naar s” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *