Wie is de Mol? – aflevering 4

wie is de mol

De titel van deze aflevering is ‘meer dan normaal’ en speelt zich af in het Wilde Westen. De groep moet eerst een lange rit maken om daar te komen en Diederik vindt het landschap vooral heel belangrijk. Imanuelle vraagt zich af of ze het gaat overleven nu haar maatje Roos weg is.

Opdracht 1

Art legt weer op z’n Mols de opdracht uit, zodat ik er in eerste instantie geen snars van begrijp. Maar goed, er liggen zes lasso’s in een arena, zes kandidaten moeten deze aan de overkant zien te brengen. Per lasso komt er €250 in de pot. De laatste kandidaat kan nog extra geld inzetten door meerdere lasso’s aan de andere kant te brengen zonder gepakt te worden.

Jeroen, Sanne, Diederik en Imanuelle halen allevier €250 voor de pot binnen, Thomas probeert met twee lasso’s dit bedrag te verhogen. Helaas lukt dit niet en kost dit de groep €500. De pot krijgt er dus €500 bij.

Tussendoor probeert Jochem een bondje met Imanuelle te sluiten, maar Imanuelle biecht op dat Jochem een van haar hoofdverdachten is. Imanuelle vraagt aan Jochem, voordat ze haar hoofdverdachte deelt met hem, zijn handtekening te zetten. Dit staat op het geld.

Jeroen wil de penningsmeester zijn, omdat hij het een vette pot vindt.

Opdracht 2

De groep moet in de tweede opdracht op zoek naar geld in een hooiberg en de kandidaten verliezen zichzelf compleet. Ze lopen als kippen zonder koppen dat geld te zoeken, Sanne draait heen en weer, van Sigrid zie je weinig behalve haar kont elke keer pontificaal in beeld. Jeroen probeert Sigrid af te leiden, maar Jochem, Thomas en Diederik vinden toch geld. Er komt €750 in de pot.

Sanne en Jeroen proberen een tactiek voor hun bondje te bedenken, maar Sanne speelt alweer valt. Die bondjes worden elk seizoen gesloten, maar heeft dat wel zin?

Opdracht 3

Art vraagt de groep hoeveel ze drie jokers waard vinden en de bedragen varieren van €0 tot €3500. Art haalt daar het gemiddelde uit, drie jokers zijn gemiddeld €1300 waard. Jeroen mag het bieden nog verzekeren en kiest ervoor om voor €1500 te verzekeren.

Dan mag de groep gaan bieden op jokers. Diederik, Sanne en Jochem winnen uiteindelijk alledrie één joker en geven daarmee €8200 uit de pot. Door de verzekering en het vrij besteedbare bedrag komt de pot na dit drama op €1280.

Sanne is er nog steeds van overtuigd dat het bedrag van €1300 per persoon gold, en gaat dus €1500 bieden. Jochem lijkt tegen zichzelf te bieden en geeft zo het hoogste bedrag uit.

Voor de test begint, probeert Sigrid nog een bondje met Imanuelle te sluiten. Maar als ze hoort dat Jochem ook een bondje met Imanuelle heeft gesloten. Daarvan raakt Sigrid zo in de war, dat ze toch gaat twijfelen.

De test en executie

Bij de test zetten de drie kandidaten die een joker hadden, ze gelijk in. Imanuelle stemt op Diederik, Diederik stemt op Jeroen, net als Thomas, die overigens ook op Sanne zit. Sanne zit op Jochem. Sigrid gaat twijfelen en dat kost haar haar plek in het spel. Zij moet na een vrij dramatisch afscheid naar huis.

Wie denk jij dat de Mol is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *