De ontknoping – James Frey

Endgame

De wereld van Endgame wordt bevolkt door twaalf eeuwenoude bloedlijnen. In elke lijn traint een Speler voor een catastrofale gebeurtenis die nog niet heeft plaatsgevonden – tot de Opdracht.
Toen ze eenmaal waren opgeroepen, begonnen de Spelers aan een zoektocht naar drie antieke sleutels die niet alleen hun bloedlijn zullen redden, maar de hele wereld. Twee sleutels zijn al gevonden en de overgebleven Spelers moeten ook de laatste vinden, voordat Endgame de definitieve vernietiging teweegbrengt…

Mijn mening

‘De ontknoping’ is het derde en laatste deel in de Endgame serie van James Frey, een spannende, soms wat gruwelijke serie. De twaalf bloedlijnen strijden om de drie sleutels en in ‘De ontknoping’ moeten ze de aarde redden. Hoe ze dat doen, dat wordt in de loop van het boek steeds duidelijker.

Ik moet wel zeggen dat ik er even in moest komen, want het was alweer even geleden dat ik de vorige twee boeken gelezen heb. Het was dan even wennen en ik wist niet helemaal meer hoe het verhaal in elkaar zat. Gelukkig deed James Frey af en toe tussendoor een terugblik, waardoor ik tijdens het lezen weer helemaal up to date was.

In dit deel vindt de ontknoping plaats (ja echt..) en dat heeft een behoorlijke aanloop nodig. Niet alleen krijgen de deelnemers aan Endgame nog flink wat tegenslagen voor de kiezen, het is op momenten ontroerend en soms zelfs zielig. Ik zag echt niet alles aankomen, en wat ik hoopte als einde kwam totaal niet uit.

Dat vond ik dan ook gelijk de kracht van ‘De ontknoping’, want het is fijn als je iets totaal niet ziet aankomen. Het maakt het lezen niet alleen boeiender, maar het verhaal in zijn geheel ook origineler. En origineel is Endgame zeker. In het laatste deel zijn de ontwikkelingen dan minder gruwelijk, dat betekent niet dat James Frey bang is om bepaalde situaties te vermijden. Integendeel, James Frey zet stappen die ik als schrijver misschien niet had durven nemen en dat vind ik tof.

‘De ontknoping’ eindigde dan misschien niet zoals ik verwacht had, ik heb er uiteindelijk wel weer van genoten en blijf het als YA-serie een onderschatte serie vinden.

Eindoordeel

James Frey heeft met ‘De ontknoping’ een waardig einde aan de Endgame serie geschreven. Het eindigde dan wel niet zoals ik hoopte, het was zeker origineel en bewonderenswaardig.

Specificaties

De ontknoping by James Frey
Translator: Henrieke Herber, David Orthel
Series: Endgame #3
Published by Best of YA, Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 304
ISBN: 9789000340774

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_586d47f1759f4_selected-products” products=”9200000059825127,9200000067457077″ name=”de ontknoping” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *