Crown of midnight – Sarah J. Maas

Crown of midnight

Eighteen-year-old Celaena Sardothien is bold, daring and beautiful – the perfect seductress and the greatest assassin her world has ever known. But though she won the King’s contest and became his champion, Celaena has been granted neither her liberty nor the freedom to follow her heart. The slavery of the suffocating salt mines of Endovier that scarred her past is nothing compared to a life bound to her darkest enemy, a king whose rule is so dark and evil it is near impossible to defy. Celaena faces a choice that is tearing her heart to pieces: kill in cold blood for a man she hates, or risk sentencing those she loves to death. Celaena must decide what she will fight for: survival, love or the future of a kingdom. Because an assassin cannot have it all.. And trying to may just destroy her.

Mijn mening

‘Crown of midnight’ is het tweede deel in de Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas. Het eerste deel vond ik echt geweldig, en ik wilde dan ook gelijk verder met het tweede deel. Dat duurde even vanwege mijn book buying ban, maar toen ik in Amsterdam was, kon ik het bij Waterstones niet laten liggen.

Ik moet zeggen dat ik wel een beetje teleurgesteld was toen ik erin begon. ‘Crown of midnight’ begint behoorlijk traag en daar had flink wat vaart in mogen zitten wat mij betreft. Ik moest soms wel een beetje worstelen om er doorheen te komen, ondanks dat ik gek ben op de schrijfstijl van Sarah J. Maas. Tot ongeveer halverwege, dan gebeurd er eigenlijk van alles en raak je in een stroomversnelling.

Wat dat betreft heeft Sarah J. Maas wel weer een knaller neergezet, omdat het tweede deel van het boek zoveel goed maakt, dat je bijna het eerste deel vergeet. Hoewel daar ook wel weer belangrijke stukken in zitten, die je echt nodig hebt om de rest van het boek te begrijpen.

Sarah J. Maas heeft de wereld van Celeana goed in elkaar gezet en ze weet duidelijk vooraf wat ze wel en niet nodig heeft om het verhaal te vertellen. Dat blijf ik knap vinden en dat komt ook duidelijk over in het verhaal.

En dan het einde: BAM. Sarah J. Maas onthult eventjes tussen neus en lippen door een gigantisch feit over Celeana en daar moet je het maar mee doen. Tot het volgende boek. Godzijdank had ik die vrij snel in huis en ga ik daar ook snel in beginnen!

Eindoordeel

Met ‘Crown of Midnight’ heeft Sarah J. Maas opnieuw een knaller van een boek neergezet. Het begin is dan een beetje traag, maar het tweede deel is zo goed dat je dat snel vergeet.

Specificaties

Crown of midnight by Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #2
Published by Bloomsbury
Genres: Young Adult
Pages: 417
ISBN: 9781408834947

[bol_product_links block_id=”bol_586ccc5acc45a_selected-products” products=”9200000010469068,9200000019606549″ name=”crown of midnight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *