Hygge – Marie Tourell Søderberg

9200000068036828

Waarom zijn Denen het gelukkigste volk ter wereld? Het geheim van hun geluk is ‘hygge’, spreek uit als ‘hoe-guh’. Het woord verwijst naar momenten van geluk, van warmte, van samenzijn. Maar hygge is niet alleen voor de Denen weggelegd, het is voor iedereen bereikbaar, wie of waar je ook bent.

We begrijpen allemaal intuïtief wel wat dit gevoel is: het overvalt je als je in je favoriete hoekje verzonken bent in een boek, terwijl het buiten guur is. Of wanneer je van heerlijk eten geniet met je beste vrienden. Marie Søderberg laat zien dat hygge overal om je heen te vinden is, als je maar weet waar je moet kijken.

Dit rijk geïllustreerde boek leert je hygge te vinden, te creëren en te beleven. Het laat je zien hoe belangrijk deze momenten zijn in het leven en waarom in ons drukke moderne bestaan het zo noodzakelijk is om even de uitknop in te drukken en tijd te maken voor hygge.

Mijn mening

Hygge is hip. Het is het woord voor 2017 en daar kan ik me compleet in vinden. Voordat ik dit boek over Hygge las, had ik al zo’n vermoeden dat ik en hygge heel goed bij elkaar zouden passen. Na het lezen was ik daar behoorlijk van overtuigd. Hygge (je spreekt het uit als huuge) is knus, gezellig en huiselijk. Toch legt geen een Nederlands woord uit wat Hygge precies is. Je voelt het.

In ‘Hygge’ legt Marie Søderberg wat dit Deens concept inhoudt en wat je kan doen om dit te bereiken. Ik wilde het boek overigens niet alleen lezen omdat ik meer wilde weten over Hygge maar omdat ik de cover zo prachtig vind! Op de foto komt het niet helemaal over, maar in het echt zit er goudverf op het boek, wat het bokeh-effect nog meer sfeer en magie geeft.

Maar goed, genoeg over de cover, over naar de inhoud. Marie Søderberg vertelt niet alleen haar verhaal en haar ideeen over Hygge, ze interviewt ook anderen. Dit combineert ze met recepten en prachtige hyggelige foto’s, waardoor je door het boek heen vliegt. Ik had het binnen een dag uit, maar het is ook zeker een tof boek om op je koffietafel (als je die hebt!) te leggen en er af en toe doorheen te bladeren.

Waar ik eigenlijk nog enthousiaster van werd, was het Deense interieur. Ik voel me altijd al erg aangetrokken tot het Scandinavische interieur, met veel wit en natuurlijke materialen, maar na het lezen van dit boek had ik vooral zin om te verhuizen en het nieuwe huis compleet in te richten volgens Hygge. Dat lijkt me echt fantastisch!

Eindoordeel

Hygge is in elk land toepasbaar en kan ook voor iedereen zijn. Het is vooral tijd met familie en vrienden doorbrengen, echt met elkaar. Marie Søderberg legt duidelijk uit wat Hygge is en aan het eind van het boek voel je het ook. Heerlijk!

Specificaties

Hygge by Marie Tourell Søderberg
Published by Boekerij
Genres: Lifestyle
Pages: 224
ISBN: 9789022580417

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_586b9c188f93e_selected-products” products=”9200000068125901,9200000068036828″ name=”hygge boekerij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Hygge – Marie Tourell Søderberg

  1. Haha, ‘hyggelig’ xD. Mooie recensie! Ik heb een Hygge-mok waar ik heel trots op ben, hopen dat die me eraan blijft herinneren om soms wat tijd voor mezelf te nemen.
    Het lijkt me een erg mooi boek, maar ik zou hem zelf niet kopen, denk ik. Ik weet niet zo goed wat ik ermee zou moeten…

    Overigens heb je de uitspraak van hygge op twee manieren weergegeven: is het nu hoege of huuge? 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *