Klikspaan – M.J. Arlidge

Klikspaan

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…

Mijn mening

Ik ben fan van M.J. Arlidge, zijn thrillers zijn zo onwijs spannend geschreven dat ik ze bijna niet kan neerleggen. Zo ook ‘Klikspaan’, waarbij de korte hoofdstukken ook wel behoorlijk meehelpen om een hoog leestempo te behouden. Dit is alweer het vierde boek in de serie over Helen Grace en wat mij betreft de beste.

‘Klikspaan’ zit weer zo ontzettend goed in elkaar en het einde is zo bizar en zag ik totaal niet aankomen dat ik het boek bijna wegsmeet van woede. Je verwacht op een bepaald spoor te zitten, maar M.J. Arlidge verleid je elke keer een andere richting op. Daarnaast is het feit dat iemand huizen in de fik steekt ook gewoon doodeng, dus dat speelt zeker ook mee in de leeservaring.

M.J. Arlidge heeft niet alleen een onwijs spannende thriller neergezet, we leren in ‘Klikspaan’ ook weer de menselijke kant achter de politie kennen. Helen Grace staat niet alleen centraal, ook haar nieuwe baas Gardam en haar vriendin/collega Charlie spelen grotere rollen in dit vierde deel. Dat maakt het lezen niet alleen interessant, maar er komt ook meer diepte in het verhaal én het blijft menselijk.

Het is interessant om te zien hoe Charlie omgaat met de terugkeer naar het werk na haar bevallig, hoe Helen omgaat met Gardam maar ook met zichzelf. Ze heeft in het derde deel immers behoorlijk wat voor haar kiezen gehad. Die diepgang vond ik in ‘Klikspaan’ beter naar voren komen op de een of andere manier. Het voelt alsof M.J. Arlidge nog beter met Helen en de andere hoofdpersonen om kan gaan en zijn manier van schrijven zeker verbeterd heeft.

En nu is het wachten op het volgende deel, wat gelukkig al in juni uitkomt!

Eindoordeel

M.J. Arlidge heeft wat mij betreft met ‘Klikspaan’ het beste deel in de serie tot nu toe neergezet. Het heeft meer diepgang, maar behoudt zeker de spanning en het hoge tempo. Opnieuw een knaller!

Specificaties

Klikspaan by M.J. Arlidge
Translator: Harmien Robroch
Series: Helen Grace #4
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789022578513

[bol_product_links block_id=”bol_586ba39612ccd_selected-products” products=”9200000060212655,9200000066192228″ name=”klikspaan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Klikspaan – M.J. Arlidge

  1. Leuk om te lezen. Heb deze serie net pas ontdekt en lees nu deel een (nadat ik per ongeluk eerst al deel twee las, toen wist ik nog niet dat het een serie was). Vind de serie ook erg goed geschreven, dus goed om te horen dat dit deel zo goed is en er binnenkort alweer een deel verschijnt. Daar vermaak ik me wel weer even mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *