Wie is de Mol – aflevering 2

wie is de mol

Aflevering twee van ‘Wie is de Mol?’ was echt geweldig, de opdrachten waren tof en verfrissend! Maar helaas vond ik weinig verdachte acties, maar daar ga ik even over nadenken. Nu eerst de recap, donderdag volgt mijn blog over alle verdenkingen.

De titel van de aflevering van vanavond is ‘meegaand’.

Opdracht 1

De groep is in een oude papierfabriek waar ze zeven opdrachten moeten voltooien. Als dit lukt, krijgen ze €3500 voor de pot.

Als de kandidaten de fabriek ingaan, rent iedereen lukraak een beetje rond, totdat Jochem de eerste opdracht vindt, terwijl Roos er compleet overheen keek. Jochem gaat een code voorlezen die Roos in een computer gaat invoeren. Jochem leest de hele code voor, maar als hij klaar is, komt hij erachter dat Roos weg is.

Jeroen en Diederik vinden de volgende opdracht, waar de een een computer voor zich heeft waar woorden op verschijnen, daar blijft Diederik staan. Jeroen gaat naar een waslijn waar deze woorden hangen. Diederik blijft doorgaan met woorden roepen tot de andere groep, met Yvonne, Imanuelle en Thomas ontdekt dat Jeroen weg is. Diederik probeert de opdracht te redden en gaat zelf woorden van de waslijn halen en blijkt later ook te verdwijnen.

Sigrid en Sanne moeten een tekst overtypen maar dat blijkt heel moeilijk te zijn om dat foutloos te doen. Sigrid probeert eerst nog een opdracht op te lossen terwijl Sanne gaat typen. Op een gegeven moment neemt Sigrid het over, maar Sanne besluit om gewoon de voorbeeldtekst in te leveren.

Jochem is inmiddels doorgegaan naar de volgende opdracht, waar hij een zo duur mogelijk projectiescherm moet maken. Hij gaat lukraak stapelen, maar als Yvonne binnen komt ziet ze dat er geld op de pallets staat. Deze opdracht wordt met behulp van Yvonne gehaald. De enige, Jochem en Yvonne halen daarmee €450 binnen voor de pot.

De drie kandidaten blijken nog steeds weg en de overige kandidaten gaan naar de volgende opdracht.

Opdracht 2

De groep moet een laseropdracht doen in een verlaten pretpark. Ze moeten een ritje maken in een attractie en terug bij de groep komen zonder neergeschoten te worden. Halen ze dit, dan halen ze geld voor de pot binnen.

Jochem gaat eerst, als verkenner, wat hij later vergeet. Hij rent gelijk naar een attractie en probeert daarmee €500 voor de pot te verdienen. Hij wordt net voor de groep neergeschoten.
Sanne durft niet in attracties, maar kiest wel de attractie uit die het engste is en haalt daarmee €500 voor de pot binnen.
Imanuelle, de nieuwe bondgirl is hysterisch en wordt echt agressief. Dat helpt haar wel, want door dekking te zoeken achter een prullenbak haalt ze €500 binnen.
Thomas, de soldaat van Oranje, durft niet voor de duurste attractie te gaan en gaat voor een magere €250, die hij uiteindelijk verliest omdat hij wordt neergeschoten.
Sigrid zit ongeveer te trippen in haar attractie, waar ze €750 mee kon binnenhalen. Als ze dat binnen heeft, duikt ze met smetvrees achter een prullenbak, maar besluit uiteindelijk toch te rennen. Dat heeft haar niet veel goeds gedaan, want ze wordt neergeschoten.
Yvonne geeft het al voor de attractie op, die wordt al voordat ze iets heeft kunnen doen, neergeschoten.

De groep haalt uiteindelijk €1250 op voor de pot. De andere kandidaten zijn nog steeds weg en de kandidaten die over zijn, gaan dus maar slapen.

Opdracht 3

Ik slaakte wel een gilletje toen ze met deze opdracht begonnen, in een rechtszaal! Dat lijkt me zo geweldig!

De drie verdwenen kandidaten hebben iets moeten doen, daar gaan ze over vertellen. De zes anderen moeten als jury besluiten wie er gelogen heeft. Als ze dit juist raden, hebben ze €1000 voor de pot. Hebben ze het mis, dan krijgt de leugenaar een vrijstelling.

Jeroen vertelt als eerste zijn verhaal, hij moest optreden als Elvis in een kroeg. Roos is naar Las Vegas gevlogen waar ze een geweldige avond heeft beleefd. Als laatste Diederik: die is met een kano door een meer geroeid, waar hij een beverfamilie heeft kunnen bekijken.

Uiteindelijk beslist de jury dat Roos schuldig is. Helaas hadden ze het fout en kreeg Diederik zijn vrijstelling.

Test en executie

Omdat de groep uit elkaar is geweest, zijn er twee die het moelijk gaan krijgen bij de test. Roos en Jeroen hebben er dan ook voor gekozen om te spreiden en hebben niet duidelijk wie de Mol is.

  • Thomas zit op Jeroen, Roos en Imanuelle.
  • Imanuelle besluit ook te spreiden en kiest voor zes kandidaten.
  • Yvonne verdenkt Roos.
  • Jochem gaat voor Sanne, Diederik en Roos.
  • Sanne zit op Imanuelle en Sigrid.
  • Sigrid zit op Jeroen.

Yvonne moet naar huis, niet omdat ze de meeste fouten had, maar omdat ze te langzaam over de test heeft gedaan.

Het was echt een topaflevering, ik heb er echt heel erg van genoten. Heb jij al een Mol in gedachte?

One thought on “Wie is de Mol – aflevering 2

  1. Door die opdracht in de rechtzaal had ik meteen zin om Phoenix Wright spelletjes te spelen op mijn mobiel, wat ik dan ook deed nadat de aflevering afgelopen was. Zo leuk! Ik vond het ook geweldig om Jeroen als Elvis te zien. Zo grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *