Wie is de Mol? – Verdenkingen #1

wie is de mol

De aflevering van afgelopen week was onwijs goed opgezet en ik ben daarna dan ook weer flink op zoek gegaan naar hints en verdenkingen. Ik zet ze vandaag op een rijtje!

De aflevering

Na even nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat de Mol in de helicopter moet zitten. Als de vrijstellingen niet gevonden zouden worden, hadden de rest van de opdrachten niet uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast was de vlucht van ‘Mol airlines’, daar wil je als Mol natuurlijk mee vliegen!

Diederik, Sanne en Imanuelle lopen een paar keer langs de overduidelijke locatie van de envelop, totdat Imanuelle ‘m ineens ontdekt. Is dit bewust gedaan of gewoon per ongeluk?

Wat me ook opviel was dat Imanuelle ervan overtuigd was dat ze voor de Thai naar links moesten, terwijl Sanne bleef volhouden dat het naar rechts was en zo tijd verspilde. Uiteindelijk was het inderdaad links en had Imanuelle gelijk.

Yvonne ontdekt het paaltje met de envelop achter zich en tussen een groep kinderen. Wist ze dat de envelop daar hing of had ze deze zelf opgemerkt?

Sanne vroeg, nadat de andere groep de envelop bij ‘The umbrella man’ hebben opgehaald, of de envelop in zijn hand zat. Hoe kan zij dit weten?

Algemeen

Wat een veelbesproken hint is, maar waar ik zelf niet zo in geloof is dat Portland ‘The city of roses’ heet, wat een verwijzing naar Roos zou kunnen zijn. Maar deze hint is al een keer gebruikt: met Margriet, dus het lijkt me niet dat de makers deze hint opnieuw zullen gebruiken.

Het shirt van Diederik wordt ook veel besproken. Op dat shirt staat een formule, de zogenaamde constante van Avogadro. Bij deze constante wordt gesproken over het aantal deeltjes per mol. Kleding is een veelgebruikte hint in ‘Wie is de Mol?’ en voor mij ook niet een aanwijzing per se. Ook dit is al eerder gebruikt en dit is iets waar ervaren Molloten ook zeker op zullen letten. Het kan door kandidaten gebruikt worden om de aandacht af te leiden van de Mol.

Show me the money

Volg het geld is altijd een belangrijk aandachtspunt in ‘Wie is de Mol?’, maar hoeft niet altijd te wijzen naar de Mol. De Mol weet immers welke opdrachten er nog komen en kan ervoor kiezen in de ene extra veel geld binnen te halen om het in de volgende opdracht keihard weg te spelen.

In deze aflevering hebben Imanuelle, Jochem, Sanne en Yvonne geld binnen gehaald.

Links

Nils heeft op Vice echt een hilarisch artikel geplaatst, waarin hij, aan de hand van de persfoto’s van de kandidaten, de mol ontmaskerd.

Wie is de Mol – hints heeft al voor de eerste uitzending een artikel geplaatst met een aantal hints, gebaseerd op o.a. social media en kleding.

Zo, dat waren mijn hints en verdenkingen. Heb jij nog verdachte zaken gespot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *