Dagje weg: fotograferen in Rotterdam

Erasmusbrug2

Een paar weken geleden huurde ik, voor een weekend, een Canon 700D bij Budgetcam en ging op pad, naar Rotterdam om precies te zijn. Ik wilde de camera uittesten, zien of een spiegelreflexcamera bij me past en hoe het fotograferen ermee ging. Nou heb ik alleen de automatische stand uitgeprobeerd, omdat ik daar zelf als eerste mee zal gaan werken.

Hotel New York & Erasmusbrug

Ik ben zeker geen pro, maar vind fotograferen wel echt onwijs tof. Op sommige van deze foto’s ben ik ook best wel een beetje trots. Het bewerken van mijn foto’s doe ik op dit moment nog in Fotor (een bewerkingsprogramma voor Windows, Mac, Android en iPhone!), waar je net iets meer mee kan. Op den duur wil ik me natuurlijk zeker wel gaan verdiepen in Photoshop, maar eerst maar eens gaan sparen voor een spiegelreflexcamera.

Mannequin

Het weer in dat fotografie-weekend was niet mooi. Het was mistig en guur, dat zie je ook wel terug in de foto’s. Ik vond het tof om in zo’n uitdagend weertype te fotograferen, foto’s bij zonnig weer zijn immers bijna altijd mooier.

Slotjes retro

Daar heb ik bij het bewerken ook rekening mee gehouden, sommige foto’s zijn daarom bewust bewerkt naar zwart/wit. Ik hou van zwart/wit foto’s, ik vind ze duister en intrigerend en doen me vaak denken aan de stijl van Anton Corbijn, een van mijn helden.

De foto hierboven heb ik dan weer bewerkt met een soort retro/sepia filter, wat ik heel goed bij deze foto passen. Mijn dude zei, toen hij deze foto zag, dat hij meer van de brug wilde zien. Ik vind het interessant om een ander perspectief dan het standaard te kiezen. Oh en er liepen mensen op de brug die mijn foto verpestte, haha!

Wil je nou meer foto’s in deze serie zien, kun je die hier bekijken.

Ik vond het huren van een spiegelreflexcamera erg handig, zo heb ik voor een prikkie uit kunnen proberen of het wel bij me past. Deze blog is zeker niet gesponsord, ik heb gewoon zelf voor mijn huur betaald. Het huren van een camera (bij welk bedrijf dan ook!) is echt een aanrader, omdat je zo makkelijk iets kan uitproberen en goed een overwogen keus kan maken als je een nieuwe camera wilt aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *