Wie is de Mol – aflevering 1

wie is de mol

De eerste aflevering van ‘Wie is de Mol?’ is net afgelopen terwijl ik deze blog typ. Wat een aflevering, ik vond het echt een heel sterke aflevering, niet opgezet zoals de andere afleveringen en met veel actie en verrassingen.

Opdracht 1

Ik noem dit maar opdracht 1, maar eigenlijk was deze aflevering één hele grote opdracht. In deze opdracht moesten de kandidaten in een groot bos op zoek naar vier briefjes. Als de kandidaten deze briefjes vinden, mogen ze met een helikopter naar Portland en maken ze kans op vrijstellingen.

Vincent, Jeroen, Roos en Thomas vinden allevier de briefjes en gaan dus een (spectaculaire) helikoptervlucht te maken.

Opdracht 2

De anderen moeten in twee busjes, wat gelijk twee groepen zijn, naar Portland. De twee groepen moeten op zoek naar geld in Portland, vier enveloppen met geld en één met een vraagteken. Groep 1, met Diederik, Imanuelle en Sanne vinden de twee enveloppen met geld. Groep 2 met Jochem, Yvonne en Sigrid, vinden ook twee enveloppen en de envelop met het vraagteken erin.

De andere vier kandidaten moeten op een gebouw één banner vinden met een locatie en één met een code. Vincent spot beide nadat hij eerst even flink wat verwarring probeert te veroorzaken. De groep moet naar een brug, waar een kistje met een slot staat. Vincent vindt vrij snel de sleutel en de vier kandidaten hebben vrijstellingen gevonden.

Voordat de groepen bij elkaar komen, stellen Roos en Jeroen voor om te liegen over hun vrijstellingen. Ze vertellen de rest van de groep dat ze niks hebben kunnen vinden. Sigrid wantrouwt ze gelijk en ook Yvonne gelooft het niet.

Opdracht 3

Dan de laatste opdracht, waarin de kandidaten met een vrijstelling apart van de anderen door Art geinterviewd worden. De overige kandidaten kijken mee in de bioscoop, zonder dat de anderen dat weten.
De kandidaten met vrijstelling krijgen van Art te horen dat ze hun vrijstelling in kunnen leveren voor een groepsvrijstelling.
Thomas twijfelt, Roos en Jeroen zijn uiteindelijk toch wel van plan voor zichzelf te gaan en Vincent is heel stellig in het feit dat hij zijn vrijstelling niet in zal leveren.

Dan krijgt de andere groep te horen dat ze, door het vraagteken, kunnen kiezen om van één iemand zijn vrijstelling kan innemen. We horen niet gelijk wie ze kiezen, dat horen we pas tijdens de test.

De test

Dan volgt de test (voor mij veel te snel).

Wat ik heb meegekregen zijn dit de stemmen:

  • Yvonne zit op Vincent, de rest zit ze op Thomas en Jeroen.
  • Thomas gaat spreiden op Roos, Vincent en Jeroen.
  • Imanuelle vindt Roos heel slim.
  • Sanne zit op Sigrid, Imanuelle en Thomas.
  • Jeroen denkt dat Vincent de Mol is, maar gaat wel spreiden. Hij zet zijn vrijstelling in.
  • Roos zit op Sigrid. Zij zet haar vrijstelling in.
  • Sigrid verdenkt Sanne, Roos, Vincent en Jochem.
  • Jochem leunt op kansberekening en spreidt op vier kandidaten: Diederik, Sanne, Roos en Jeroen.
  • Vincent zit op Thomas en Diederik en zet zijn vrijstelling in voor de groep.

Voor Vincent is het einde verhaal – hij heeft niet alleen zijn vrijstelling ingezet voor de groep, maar de groep heeft ook besloten om zijn vrijstelling in te nemen.

Wat was het een knaller van een aflevering! Ik ga de komende week hints verzamelen, daar lees je donderdag meer over op mijn blog.

Heb jij ook gekeken? Wie verdenk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *