Wie is de Mol? – Het begin

wie is de mol

Yess, het is weer bijna zover! Morgenavond om 20.30 begint op NPO 1 het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’. Ik kan nu al niet wachten en ik ga ook zeker weer samenvattingen en verdenkingen plaatsen dit jaar. De samenvattingen plaats ik, zoals vorig jaar, zo snel mogelijk na de uitzending, de verdenkingen zal ik dit jaar op de donderdag online zetten. Zo kun je je goed voorbereiden op de volgende aflevering.

Maar voordat het begint, zal ik je eerst de deelnemers voorstellen!

WIDM17GR

Dit jaar speelt het seizoen van ‘Wie is de Mol?’ zich af in Oregon, Verenigde Staten. Een van de plekken die hoog op mijn verlanglijstje staat, dus ik ben dan ook erg benieuwd naar de mooie locatieshots.

Goed, dan nu de kandidaten. Ik moet zeggen dat ik ze niet allemaal ken en het is dan ook fijn om ze even op een rijtje te hebben.

Diederik Jekel

Je kent Diederik misschien wel uit ‘De wereld draait door’ als wetenschapsjournalist. Door zijn achtergrond als journalist denk ik dat Diederik zeker wel een goede winnaar zal zijn. Hij ziet er betrouwbaar uit en daarom zal hij misschien niet zozeer gezien worden als Mol.

Imanuelle Grives

Dit is zo’n kandidaat die ik zelf niet ken. Imanuelle is actrice en o.a. te zien in Flikken Maastricht. Aangezien ze actrice is, wantrouw ik haar al gelijk en zou ze een goede Mol kunnen zijn. Ze weet immers goed een personage neer te zetten en ik ben benieuwd of ze dat in ‘Wie is de Mol?’ ook zal doen.

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen kende ik niet van gezicht, maar zeker wel als stem, hij is radio-dj en voice over van diverse programma’s. Ik kan niet zo goed hoogte van hem krijgen en dus moet ik hem echt in actie zien om wat over hem te kunnen zeggen.

Jochem van Gelder

Ja, ik denk dat de meeste mensen Jochem van Gelder wel kennen van tv. Hij komt over als een goedzak met interesse in mensen, dus ik denk dat hij deze eigenschap ook zeker zal gebruiken in het spel. Ik verwacht dat hij veel vragen zal stellen en ver zal komen in het spel.

Roos Schlikker

Nog een journalist, Roos Schlikker schrijft o.a. voor het Parool en zit regelmatig in diverse praatprogramma’s. Van haar weet ik niet wat ik kan verwachten omdat ik haar totaal niet ken.

Sanne Wallis de Vries

Typetjes spelen kan Sanne heel goed, dat heeft ze in Kopspijkers en Koefnoen wel bewezen. Ik ben benieuwd of ze dat ook in ‘Wie is de Mol?’ zal gaan doen. Ik heb zo’n vermoeden dat Sanne ver zal komen in het spel.

Sigrid ten Napel

Sigrid ten Napel speelt in Penoza en is dus actrice. Ze geeft zelf op de site van ‘Wie is de Mol?’ aan dat ze zich aan elke situatie aan kan passen, ze is dus een kandidaat om in de gaten te houden. Haar gedrag lijkt dan misschien op die van de Mol, maar dat hoeft dus niet per se.

Thomas Cammaert

Nog een acteur, dat wordt lastig dit jaar om de Mol te ontmaskeren. Thomas ken je misschien uit ‘Sonny Boy’ of de musical ‘Soldaat van Oranje’. Ik ken hem niet, dus ik zal me op de uitzendingen moeten focussen om te kijken wat voor kandidaat hij zal zijn.

Vincent Vianen

Een dancer ditmaal, Vincent heeft in ‘So you think you can dance’ gezeten als choreograaf. Hij neemt goede schoenen mee naar Oregon, omdat hij vindt dat je tijdens ‘Wie is de Mol?’ stevig in je schoenen moet staan. Daarmee zie ik hem als een fanatieke kandidaat (of goede Mol?).

Yvonne Coldeweijer

Je kent Yvonne misschien wel als Keet, maar nu is ze vooral bekend als YouTuber. Ik heb diverse filmpjes van haar gekeken waar ze vooral chaotisch en bubbly overkomt. Ze ziet er lief uit en dat kan haar in dit spel goed van pas komen.

Zo, dat waren de kandidaten! De kandidaten hebben allemaal een kort introductiefilmpje opgenomen, deze kun je hier bekijken.

Verdenk jij al iemand of wacht je daarmee tot na de eerste uitzending?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *