Stap uit je eenzaamheid – Kira Asatryan

9200000060403114

Stap uit je eenzaamheid, terug naar waar je thuishoort in verbinding met jezelf en anderen van Kyra Asatryan is een prettig, praktisch en liefdevol boek vol inspiratie en advies om verbondenheid aan te gaan met jezelf en met anderen. Want verbondenheid is volgens Kyra Asatryan de positieve tegenhanger van eenzaamheid. Eenzaamheid is niet iets wat is ‘voorbehouden’ aan ouderen of mensen die niet in het standaard sociale plaatje passen. 40% van de volwassenen voelt zich in meer of mindere mate eenzaam. Ook binnen een relatie, ook binnen een grote vriendenkring, ook binnen een ogenschijnlijk leuke baan. En dat terwijl we meer ‘sociaal’ verbonden zijn dan ooit met onze smartphones. Maar dat is dus niet de verbondenheid waar Kyra Asatryan op doelt. Met de simpele maar doeltreffende stappen in dit boek ben je in staat om geleidelijk aan meer echte en diepgaande verbondenheid aan te gaan met jezelf en de mensen om je heen.

Mijn mening

Ik wilde ‘Stap uit je eenzaamheid’ van Kyra Asatryan lezen omdat ik zelf niet per se eenzaam ben, maar wel lastig vrienden maak. Ik ben introvert en dat helpt niet altijd mee. Ik was dan ook benieuwd wat voor tips Kyra voor mij had. Met goede moed begon ik in dit boek en vond ik ook echt dat er goede duidelijke en herkenbare stukjes in stonden. Kyra vertelde over eenzaamheid, hoe de tegenwoordige tijd met alle hulpmiddelen zoals social media niet echt meehelpen.

Maar daarna ging ze over op relaties en hoe je die kunt houden en dieper kan laten worden. Dat is allemaal prima, maar dat ligt vooral aan de vriendschap die je hebt. Bij sommigen gaat dit compleet vanzelf, bij anderen moet je eraan werken. Ik vond dat het boek steeds meer op relaties (als in liefdesrelaties) inging en dat had ik niet verwacht toen ik dit boek ging lezen.

Daarnaast heeft Kyra het constant over partners en dat bezorgde mij nogal wat verwarring. Ze sprak over alle relaties – dus vriendschappen, collega’s en liefdesrelaties als zijnde partners en dat vond ik in dit geval niet logisch en verwarrend.

Eindoordeel

Van ‘Stap uit je eenzaamheid’ van Kyra Asatryan had ik iets heel anders verwacht en daarom vond ik het boek eigenlijk tegenvallen. Het ging meer in op het behouden van relaties in plaats van uit je eenzaamheid komen.

Specificaties

Stap uit je eenzaamheid by Kyra Asatryan
Translator: Chandra Moonen
Published by Uitgeverij AnkhHermes
Genres: Psychologie
Pages: 240
ISBN: 9789020213126

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5855908525835_selected-products” products=”9200000060403114,9200000066326928″ name=”stap uit je eenzaamheid” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *