Mischling – Affinity Konar

9200000059367499

Het is 1944 als de onafscheidelijke tweelingzusjes Perle en Stacha in Auschwitz aankomen. Ze zijn mischling: blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk. Nazidokter Mengele plaatst ze meteen in zijn experiment. Ze proberen de gruwel te overstijgen met hun zelfverzonnen taal en magische wereld. Tot Perle verdwijnt. Stacha kan niet geloven dat Perle dood is. Na de bevrijding trekt ze met een jongen uit het kamp, die ook zijn tweelingbroer verloor, door het verwoeste Polen op zoek naar Perle. Een tocht vol hoop en gevaar, gedreven door wraak: ze willen ook
Mengele vinden… In een onthutste wereld gaan ze op zoek naar een mogelijke toekomst.

Mijn mening

‘Mischling’ kreeg ik tijdens het evenement van AW Bruna, wat al in de zomer was. Het bleef lang op mijn TBR stapel liggen, want ik zag er eigenlijk wel een beetje tegenop om dit te gaan lezen. Ik wist dat het heftig zou zijn, omdat het over de Tweede Wereldoorlog gaat.

Afgelopen week begon ik er dan eindelijk in. Ik heb diverse keren een brok in mijn keel gehad tijdens het lezen, tranen in mijn ogen, maar ook genoot ik tussendoor van de schrijfstijl van Affinity Konar. Haar zinnen zijn bijna poetisch, elke zin heeft een betekenis en waarde in het boek.

Dat maakt een gruwelijk verhaal, want dat is ‘Mischling’ bijna prachtig. Ik vind het heel gek om dat te zeggen maar ondanks dat je de verschrikkingen die Stacha en Perle ondergaan niet voor kan stellen, vond ik het echt een heel mooi boek. En dat komt echt alleen door de schrijfstijl van Affinity Konar en de manier waarop ze de verhalen van de tweeling vertelt.

Het is en blijft gruwelijk en verschrikkelijk wat er met de tweeling is gebeurd, maar Affinity Konar beschrijft alle emoties en gedachten zo prachtig, dat je je compleet kan inleven.

En nog even over die cover, wat is ze mooi en deze foto past echt zo goed bij het verhaal. Heel mooi gedaan!

Eindoordeel

Gruwelijke omstandigheden worden door Affinity Konar bijna poetisch geschreven. Indringend, maar ook prachtig.

Specificaties

by Affinity Konar
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Literaire roman
[bol_product_links block_id=”bol_58568572c7ba6_selected-products” products=”9200000059367499,9200000063028770″ name=”mischling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *