Gabrielle (Middernacht #1) – Lara Adrian

9200000002160950

Gabrielle komt tijdens een avondje stappen oog in oog te staan met een knappe, onbekende man. Hun blikken kruisen, de wereld staat even stil. Het volgende moment is hij weg. Gabrielle volgt hem naar buiten, en vanaf dat moment verandert haar leven. Voorgoed en ingrijpend. Want in het nachtelijke duister is Gabrielle getuige van een bloedbad, aangericht door een bende wilde vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende, die niemand minder is dan Lucan Thorne, leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken, die zich tot taak hebben gesteld de mensheid te beschermen tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle, ook Lucan ervaart verlangens die geen enkele vrouw in zijn negenhonderdjarig bestaan heeft weten los te maken. Maar kan hij zich wel binden aan een vrouw nu de strijd tussen de Broederschap en de groep wilden in alle hevigheid losbarst? Maar als Gabrielle doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen andere keus dan haar mee te nemen naar de duistere wereld die hij aanvoert.

Mijn mening

Ik ben gek op vampiers en dus was ik ook erg benieuwd naar ‘Gabrielle’, het eerste deel in de Middernacht-serie van Lara Adrian. Ik vond ‘m okay, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Gabrielle komt soms nogal naief over, waar je verwacht dat ze wat meer ballen kan tonen. Daarnaast was Lucan constant zo koppig dat ik me daar zo aan irriteerde dat ik het boek bijna opzij smeet.

Niet echt natuurlijk, want het was een digitaal exemplaar, en dat zou zonde zijn van mijn e-reader! Maar gefrustreerd was ik zeker. ‘Gabrielle’ was zeker niet heel slecht, maar er waren kleine stukjes die me zo irriteerde dat het overheerste.

Lara Adrian heeft de serie goed opgebouwd en het einde van dit boek nodigt zeker uit om verder te gaan in de volgende delen, maar of ik dat zo snel zou doen, weet ik niet. Ik heb deel twee nog op mijn e-reader staan dus misschien ga ik ‘m nog lezen.

Eindoordeel

‘Gabrielle’ van Lara Adrian viel mij best wel tegen, ondanks dat het een verhaal over vampiers is. De hoofdpersonen irriteerde me, hoewel het verhaal zeker wel goed in elkaar zit.

Specificaties

Gabrielle by Lara Adrian
Translator: Marion Drolsbach
Series: Middernacht #1
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Fantasy
Pages: 334
ISBN: 9789024556571

[bol_product_links block_id=”bol_5856d8f62c31a_selected-products” products=”9200000009290722,9200000002160950″ name=”gabrielle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Gabrielle (Middernacht #1) – Lara Adrian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *