Gevangen wind – Janine van der Hulst-Veerman

9200000069370996

Gevangen Wind is het vervolg op de historische roman Lieve Hart! Beide romans zijn in deze uitgave gebundeld.

Lieve Hart! verhaalt over de jonge creatieve Marrie in het begin van de 20e eeuw. Zij leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en wordt verliefd op Lammert de vissersknecht. Marries moeder waarschuwt Marrie voor Lammert. Zal Marrie naar moeder luisteren?

In Gevangen Wind verlaat Marrie Huizen om elders een bestaan op te bouwen. Zou ze kunnen wennen aan de andere omgeving, gewoonten en gebruiken?

Mijn mening

‘Gevangen wind’ van Janine van der Hulst-Veerman speelt zich voornamelijk af in Huizen, waar Marrie haar leven probeert op te bouwen. Ondanks dat je veel vanuit het perspectief van Marrie leest, vond ik het boek grotendeels vrij afstandelijk.

Marrie deelt niet veel van haar als persoon, meer van wat ze meemaakt en de zaken om haar heen. Daarnaast wisselt het verhaal zich af in perspectieven, wat de vaart eruit haalt. Janine van der Hulst-Veerman heeft degelijk onderzoek gedaan over de periode waarover zij schrijft en dat kun je duidelijk merken in het verhaal. Niet alleen door de details, maar ook door het taalgebruik (wat bij mij soms zeker tot verwarring leidde!). Dit komt heel geloofwaardig over, hoewel ik sommige stukjes qua taalgebruik miste in de verklarende woordenlijst.

Het verhaal van ‘Gevangen wind’ is boeiend, omdat het een historische roman is. Deze spreken mij altijd wel aan, maar bij ‘Gevangen wind’ miste ik de passie in het boek, die kwam wat mij betreft niet helemaal over. Dat vond ik erg jammer en maakte dat ik het boek niet altijd met zin oppakte.

Eindoordeel

‘Gevangen wind’ en als eerste deel ‘Liever hart’ is een goed onderbouwde historische roman die helaas voor mij wel afstandelijk aanvoelde.

Specificaties

Gevangen wind by Janine van der Hulst-Veerman
Published by Lieve hart
Genres: Historische roman
Pages: 229
ISBN: 9789082480313

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5851980a6585a_selected-products” products=”9200000069370996″ name=”gevangen wind” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *