De chemicus – Stephenie Meyer

IMG_20161126_105509

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen. Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…

Mijn mening

Allereerst: ik hou van Stephenie Meyer. Ik wacht nog steeds op Midnight Sun, maar doe het voor nu met haar andere boeken. ‘The Host’ is al zo lang geleden uitgekomen dat ik hoopte op een nieuw boek. Nou mijn gebeden zijn gehoord, want yay, ze bracht onlangs ‘De chemicus’ uit. Ik was zo benieuwd, maar was ook bang dat het tegen zou vallen, omdat mijn verwachtingen gewoon hoog waren.

Maar hoppa, ze doet het weer hoor! Stephenie Meyer heeft met ‘De Chemicus’ een geweldige thriller neergezet. Een totaal ander genre waarin ze schrijft, maar ze heeft gedegen onderzoek gedaan, alles komt heel geloofwaardig over én het is leest net zo lekker weg als de Twilight serie.

Ik begon in ‘De Chemicus’ op een vrijdagavond als ik me goed herinner en op zondag had ik ‘m uit. Tussen het bakken van een hele hoop cupcakes en het vieren van m’n moeders verjaardag én de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls, had ik ook nog tijd om te lezen. En ik genoot er met volle teugen van.

Het is een thriller met een soort vrouwelijke Jason Bourne in de hoofdrol. Dat feit vind ik echt geweldig en origineel ook. Daarnaast is deze vrouw, hoe kan het ook anders, een kick ass chemicus, wat het onwijs boeiend maakt.

Eindoordeel

Ik kan door blijven schrijven over dit toffe boek, maar eigenlijk kan ik maar één ding schrijven: ga dat lezen! Een thriller met een kick ass vrouwelijke hoofdpersoon, wat ook nog eens heel erg spannend is. Echt een aanrader voor een thriller liefhebber!

Specificaties

De chemicus by Stephenie Meyer
Translator: Grootenbrink Vertalingen Sander Brink
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 528
ISBN: 9789022579824

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58432cb041d04_selected-products” products=”9200000063622797,9200000066269375″ name=”chemicus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *