Rebel – Amy Tintera

IMG_20161120_155221

Wren en Callum zijn ontsnapt en hopen in het noorden een vrij bestaan te kunnen opbouwen. Maar als ze aankomen in het Rebootreservaat, is dat niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. De bloeddorstige beheerder van het reservaat, Micah Honderddrieënzestig, wil een allesverwoestende oorlog beginnen tegen de mensen. En terwijl Wrens instincten haar vertellen dat ze de wildernis in moet vluchten en het slagveld ver achter zich moet laten, weigert Callum zijn menselijke familie te laten vermoorden. Als Micah het ultieme verraad pleegt, wordt de keuze voor hen gemaakt. Maar Micah heeft ook één fatale beslissing gemaakt: hij heeft Wren en Callum zwaar onderschat.

Mijn mening

Rebel is het vervolg op Reboot, een soort scifi achtige serie van Amy Tintera, die zich in een dystopische wereld afspeelt.

Reboot vond ik tof en ik was dan ook benieuwd naar het vervolg. Toch vond ik Rebel minder goed. Ik had het idee dat er elke keer maar wat met Wren gebeurt zodat ze zich weer kan bevrijden, dat werd me af en toe wel een beetje teveel.

De band tussen Wren en Callum wordt menselijker en dat maakt dat het boek wat meer herkenbaar aanvoelt. Wren lijkt zich meer open te stellen voor Callum en dat komt wat logischer over. Dat vond ik zelf wat prettiger, want ik had vooral in Reboot het gevoel dat Wren meer een soort ongevoelige robot was geworden. Ik kon me daarom wat meer inleven in Wren, hoewel Callum echt het dichtsbij een ‘normaal’ mens kwam en ik me met hem het meest kon inleven.

Maar toch voelde het boek soms gehaast, miste ik toch de banden met de hoofdpersonen en vond ik het op momenten gewelddadig.

Eindoordeel

Rebel vond ik echt minder goed dan Reboot. Rebel is wel menselijker en herkenbaar, dat maakt het net iets prettiger lezen. Uiteindelijk vond ik het wel een beetje tegenvallen.

Specificaties

Rebel by Amy Tintera
Translator: Valerie Janssen
Series: Reboot #2
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9789000350247

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5843232847048_selected-products” products=”9200000059824752,9200000065936451″ name=”rebel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *