In de val – Karen Rose

9200000059721087

Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen. Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig. Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest. Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon. Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee. Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val. In de hoop Jenna daarin te kunnen laten lopen…

Mijn mening

Vorig jaar las ik ‘Op de hielen‘ van Karen Rose, waar ik helemaal weg van was. Ik was dan ook weer erg benieuwd naar ‘In de val’ van haar. Ik moet zeggen dat ik ‘Op de hielen’ toch iets beter vond. Waar daar de spanningsboog constant gespannen stond, vond ik het hier een beetje op en neer gaan.

Wat mij betreft had Karen Rose wat meer actie in het verhaal kunnen gooien en wat minder romantiek. Steven en Jenna doen wel heel lang over bedenken of ze wel iets met elkaar willen en dat neemt toch een groot deel van het verhaal in beslag. De seriemoordenaar verdwijnt daardoor een beetje op de achtergrond. Het feit dat ik geregeld zin had om Steven een schop onder zijn kont te geven, liet me wel realiseren dat ik wel een band met de hoofdpersonen had, omdat ik me anders niet zo zou opwinden.

Daar is Karen Rose dan ook erg goed in. Ze laat je de hoofdpersonen goed leren kennen en daardoor krijg je al snel een band met ze. Ondanks dat de romantiek een grotere hoofdrol speelt dan het thrillerelement, is dat thrillerelement wel goed opgebouwd en past het goed in het verhaal. Karen Rose heeft me ook nog eens verrast tijdens de ontknoping en dat vind ik altijd erg goed.

Eindoordeel

‘In de val’ vind ik zeker niet het beste boek van Karen Rose, maar heeft genoeg verrassende elementen dat het me toch vermaakt heeft. De romantiek speelt een grotere hoofdrol dan de spanning en dat vond ik echt jammer!

Specificaties

In de val by Karen Rose
Translator: Hans Verbeek
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 480
ISBN: 9789026139666

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_583adf420e29d_selected-products” products=”9200000059721087,9200000066177170″ name=”in de val” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *