De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley + winactie (afgelopen)

De horlogemaker van Londen

Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Mijn mening

Soms kies je boeken uit op de flaptekst, soms op de cover. Deze keer was het een woord in de titel: ‘Londen’. Ik hou van Londen, ik hou van Groot-Brittannie, dus een boek dat zich daar afspeelt heeft bij mij vaak al een speciaal plekje in mijn hart. Daarnaast die cover, wat een ongelooflijk prachtige cover. Je kunt dit boek niet weerstaan als je ‘m in de winkel ziet liggen, geloof me. Je blijft er naar kijken!

Dat zijn al twee elementen waarop ik een boek uitkies. Maar dan is het vaak nog hopen op een goede binnenkant. Is het verhaal goed in elkaar gezet, wil ik het niet meer neerleggen? Ook op deze twee vragen kon ik oprecht ‘ja’ zeggen toen ik begon in ‘De horlogemaker van Londen’. Natasha Pulley heeft een bizar goed boek geschreven. Het is een combinatie van fantasy, geschiedenis en vooral liefde.

Dan haar gebruik van taal. De zinnen zijn met regelmaat poetisch en prachtig geschreven. Ik kan van elke bladzijde wel een zin citeren, maar onderstaande geeft goed weer hoe talentvol Natasha Pulley is.

Thaniel gooide het tweede gedeelte van het bericht weg en bracht het eerste naar zijn chef. Toen hij terugkwam ritselden de verkreukelde stroken nog na in de prullenmand, als de tentakels van een stervend dier

Dit boek houdt je in zijn greep en laat je niet meer los. Zelfs nu ik het uit heb, wil ik het liefste weer opnieuw beginnen, want ik geloof dat ik het bij het herlezen weer nieuwe dingen ontdek. Je gaat tijdens het lezen steeds langzamer lezen, want je wilt het niet uit hebben.

Eindoordeel

Tja, je kunt alleen maar verliefd worden op ‘De horlogemaker van Londen’ van Natasha Pulley. Keita Mori, Thaniel en Grace houden je in hun greep, zelfs nadat je het boek uit hebt.

Boekenlegger horlogemaker van londen

Winactie

Samen met nog drie andere bloggers doe ik mee aan de blogtour. Daar heb jij als lezer ook wat aan, want je kunt een exemplaar van ‘De horlogemaker van Londen’ winnen! Hoe kun je meedoen?

Verzamel alle letters op de deelnemende blogs, raad de naam en win een exemplaar van De horlogemaker van Londen!

Op elke blog vind je een aantal letters. Deze letters maken uiteindelijk een naam die iets met het boek te maken heeft. Stuur jouw gevonden antwoord voor 10 december 2016 op naar promotie@uitgeverijdefontein.nl en maak kans op een exemplaar.

De winnaar wordt na het weekend bekend gemaakt.

In volgorde van publicatie doen de volgende blogs mee: Zon en Maan, Serendipity books, vandaag ik natuurlijk en als laatste Cinderellis.

Veel succes met puzzelen!

Specificaties

De horlogemaker van Londen by Natasha Pulley
Translator: Caecile de Hoog
Published by De Fontein
Genres: Literaire roman
Pages: 352
ISBN: 9789026139857
[bol_product_links block_id=”bol_58340c6eb3282_selected-products” products=”9200000059721077,9200000066211440″ name=”horlogemaker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *