De hitte van de hel – Gard Sveen

IMG_20161122_121412

Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren tachtig dood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn.

De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is.

Maar hoe zeker ze ook van haar zaak is, ze kan er met geen mens over spreken. Want als ze dat doet, zullen ook haar eigen geheimen naar boven komen, van die noodlottige avond in 1988 toen haar dochter voor altijd verdween.

Mijn mening

‘De hitte van de hel’ is het tweede deel in de serie over Tommy Bergmann. Het eerste deel in deze serie van Gard Sveen heb ik niet gelezen, maar dat is echt totaal geen probleem. Ik had zeker niet het gevoel dat ik iets gemist had, en pas toen ik de synopsis op Bol.com op ging zoeken kwam ik erachter dat het een tweede deel was. Dit is voor mij altijd echt een pluspunt, want dan zit je niet hele stukken boek te lezen waar je niets van begrijpt.

Het begin van ‘De hitte van de hel’ heeft een best laag tempo. Dat was voor mij geen verrassing, want dat ben ik eigenlijk wel gewend van Scandinavische thrillers. Je moet er even inkomen en er zit zeker geen hoge spanningsboog in. Tot het einde dan, want toen wilde ik het boek echt niet neerleggen! En de ontknoping.. Ja, toen zat ik echt even met mijn mond open, want ik had het zeker niet aan zien komen.

Dat einde zorgde er ook voor dat ik baalde. Baalde dat het een serie is en dat ik dus niet gelijk verder kon lezen. Het heeft min of meer een open einde en dat is vervelend. Maar dat is dan ook het enige nadeel aan dit boek.

Gard Sveen neemt ruim de tijd om alle personages uit te werken, het verhaal te vertellen en dat allemaal op een rustig tempo. Maar het verhaal van ‘De hitte van de hel’ is zo goed opgebouwd en alles heeft een functie, dat ik hem dat vergeef.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van dit boek. Meer informatie over de blogtour kun je vinden op de site van AW Bruna.

Eindoordeel

‘De hitte van de hel’ is een typische Scandinavische thriller: trage opbouw maar een geweldig verhaal en een knallend einde. Ideaal voor de koude winteravonden!

Specificaties

De hitte van de hel by Gard Sveen
Translator: Carla Joustra K. Snoeijing
Series: Tommy Bergmann #2
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Literaire thriller
Pages: 368
ISBN: 9789400507296

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_583adabe8265d_selected-products” products=”9200000063028772,9200000059399525″ name=”hitte van de hel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *