Rauw – Yvonne Deinert

IMG_20161105_114833

Met de sportschool, school, zijn vrienden en zijn vriendin is het leven van de negentienjarige Bram best oké, tot in een klap alles anders wordt.
Sporten, stappen, examens en feesten krijgen ineens een rauwe rand. Maar ondanks zijn woede, twijfels en verdriet gaat hij door.

Rauw is een verhaal over verlies en pijn maar vooral over keihard vallen, opstaan en je leven na een heftige gebeurtenis weer op de rails krijgen.

Mijn mening

‘Rauw’ is mijn eerste kennismaking met Yvonne Deinert. Zij schrijft in dit boek over Bram, die na een heftige gebeurtenis moet omgaan met alle emoties die daarbij komen kijken. Het verhaal is herkenbaar, rauw en soms ook heftig. Yvonne Deinert schrijft vanuit het oogpunt van Bram, wat voor een YA toch wel redelijk ongewoon is. Toch voelt ‘Rauw’ heel realistisch aan, niet alleen het verhaal maar ook de emoties van Bram voelen heel waar aan.

Als je zelf zo’n situatie hebt meegemaakt, zal ‘Rauw’ heel herkenbaar zijn. Iedereen gaat er anders mee om, maar toch zijn er zeker wel herkenbare momenten. Bram twijfelt aan zichzelf maar komt uiteindelijk tot de conclusie dat alles wel goed komt, maar ook dat hij zich mag voelen zoals hij zich voelt.

Eigenlijk zou dit boek op de leeslijst op de middelbare school moeten staan. Ik denk dat jongeren hier echt wat aan zullen hebben, of ze nou door zo’n heftige situatie gaan of niet. Het zal steun bieden, maar ook helpen bij het steun geven aan anderen.

Eindoordeel

‘Rauw’ van Yvonne Deinert is herkenbaar, emotioneel en goed geschreven. Een aanrader voor jongeren die in een heftige situatie hebben gezeten of iemand kennen die hier doorheen gaan.

Specificaties

Rauw by Yvonne Deinert
Published by LetterRijn
Genres: Young Adult
Pages: 139
ISBN: 9789491875298

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5834048ba30ff_selected-products” products=”9200000065279047,9200000066180637″ name=”rauw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *