Carry on en leef – Glennon Doyle Melton

IMG_20161007_193104

In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn.

Mijn mening

Ik was heel benieuwd naar ‘Carry on en leef’, met name door de quote van Brené Brown op de voorkant van het boek. Daarnaast wordt dit boek ook door Oprah aangeraden, dat zijn dus geen kleine namen! Maar ik vond het behoorlijk tegenvallen. De korte hoofdstukken die niet op chronologische volgorde zijn maakte dat het boek snel weg las. Maar dat irriteerde me ook. Het voelde erg van de hak op de tak. Toen ik later in recensies op Goodreads las dat het blogposts zijn die in boekvorm zijn gegoten, snapte ik het wel. Zo leest het namelijk ook, als een blogpost.

Daardoor voelde het ook afstandelijk en de dingen die haar ‘overkwamen’ voelde niet serieus aan, alsof ze toch wel verwachtte dat het goed kwam. Doordat er wel een aantal mooie quotes in zaten, vond ik het boek niet bar-slecht, maar heel veel heb ik er niet aan gehad, helaas!

Eindoordeel

‘Carry on en leef’ is niet het inspirerende boek dat ik had verwacht. Het voelt afstandelijk en Glennon Doyle Melton deed haar situatie als luchtig overkomen. Jammer!

Specificaties

Carry on en leef by Glennon Doyle Melton
Translator: Sandra van Tongeren
Published by Uitgeverij Kok
Genres: Lifestyle
Pages: 304
ISBN: 9789043527200

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5831a8630b9db_selected-products” products=”9200000059982885,9200000065936696″ name=”carry on en leef” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *