Zie mij – Nicholas Sparks

9200000060895440

Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie. Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was. Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Mijn mening

Nicholas Sparks ken je vast wel als schrijver van klassiekers als ‘A walk to remember’ en ‘The Notebook’. Beide boeken zijn onwijze tranentrekkers en daar had ik me dan ook op voorbereid bij ‘Zie mij’. Was ik even verrast dat het tegen het einde bijna las als een thriller!

Het begin van ‘Zie mij’ vond ik behoorlijk traag en ik snapte niet helemaal waar het verhaal naartoe ging. Wat mij betreft had Nicholas Sparks flink wat mogen schrappen in het verhaal, want tot het bij het spannende stuk kwam, vond ik het allemaal te lang duren.

Maar toen ik eennmaal bij het spannende stuk kwam, kon ik het boek niet meer loslaten. Ik las tot mijn ogen dicht vielen ’s avonds en ik grotendeels door het stuk heen was. Tot ik de volgende dag verder ging en het nog spannender werd. Dat was voor mij dan ook zeker de redding van het verhaal, want als dat er niet in zat had ik het vrij teleurstellend gevonden.

Eindoordeel

Nicholas Sparks heeft met ‘Zie mij’ volgens mij zijn dikste boek ooit geschreven en heeft hij een thriller element aan het verhaal toegevoegd. Dat maakte het boek uiteindelijk beter, maar op momenten vond ik het zeker traag en had Nicholas Sparks meer mogen schrappen.

Specificaties

Zie mij by Nicholas Sparks
Translator: Grootenbrink Vertalingen
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 512
ISBN: 9789022579329

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5831a3d6cf8e1_selected-products” products=”9200000065291202,9200000060895440″ name=”zie mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *