Boekentips voor Sinterklaas en Kerst

theme-christmas

Het is bijna Sinterklaas en daarna komt Kerst. Misschien ben je op zoek naar boekentips voor op je verlanglijstje of wil je iemand een boek cadeau doen? Ik zet vandaag mijn tips voor jou op een rijtje.

Chicklit

Ik kan natuurlijk geen lijstje maken zonder een van mijn favoriete boeken van dit jaar: Daar heb je vrienden voor van Astrid Harrewijn.

Daarnaast zijn de boeken van Jackie van Laren, die dit jaar ‘Vallen‘ uitbracht, echt een aanrader voor iedereen die van een rock-romance houdt.

Fantasy

Fantasy staat voor mij in het teken van Sarah J. Maas, met als hoogtepunt ‘Een hof van doorns en rozen‘. Echt een serie die je gelezen moet hebben.

Maar een topper van internationaal niveau en gewoon een Nederlandstalige serie, van de lieve Vanessa Gerrits, ‘Tweedehands vleugels‘.

Horror

Tja, de hype van dit jaar, Hex van Thomas Olde Heuvelt moet je durven lezen. Heel creepy maar wel heel gaaf.

De vier stadia van verval‘ is misschien lastig te geven of krijgen, maar moet wel in dit lijstje. Heel eng, de rillingen lopen wel over je rug tijdens het lezen van dit korte verhaal.

Jeugd

Twee topboeken voor de jeugd, namelijk George van Alex Gino, gaat over een transgender. En dan het superleuke prentenboek ‘Wonderbaarlijke feiten over dieren‘, wat eigenlijk een aanrader is voor iedereen.

Lifestyle

Een boek voor eigenlijk iedereen die op zoek is naar meer geluk in het leven: ‘Geluk is D.O.M.‘van Patrick van Hees.

Voor de hardlopers is het boek van blogger Annemerel over hardlopen echt een aanrader, een inspiratie voor iedereen met goede voornemens.

Als je zelf wilt gaan bloggen of iemand kent die een blog op wil gaan starten, dan kan ik je echt het ‘Wetboek voor bloggers‘ aanrader. Vol met tips, tricks en inspiratie over bloggen.

Roman

Ook hier heb ik weer twee tips, de eerste is ‘Het kleine leven van Norbert Jones‘, een heel schattig boek wat ontroerend is. Daarnaast is ‘Twintig regels liefde‘ ook een hele mooie roman.

Thriller

Mijn favoriete genre, dus ik ga hier kort doorheen:

  • De monarch van Jack Soren. Een beetje Dan Brown-achtige thriller, heel spannend en intrigerend.
  • De vlinder en de storm van Walter Lucius. Een on-Nederlandse thriller, deel 1 van twee.
  • Iene miene mutte van M.J. Arlidge. Ja, deze kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Inmiddels is deel vier uit, dus je hebt wat te lezen als je hiermee begint.
  • Mea Culpa van Clare Mackintosh. Een bizarre thriller die zeker niet eindigt zoals je verwacht.
  • Orphan X van Gregg Hurwitz. Echt iets voor de fans van Jason Bourne, wat een thriller!

Waargebeurd

Als je ‘Making a murderer‘ hebt gezien, moet je dit boek ook gewoon lezen.

Misschien ken je het verhaal van de Puttense moordzaak wel. Dit boek van Anja du Bois geeft een kijkje in het leven van het gezin du Bois. Heftig en heel emotioneel.

Young Adult

Misschien wel een van de heftigste boeken die ik las afgelopen maanden. 54 minuten gaat over een schoolshooting en is heel realistisch.

Als je van ‘Charmed’ of ‘The craft’ houdt, dan is ‘De Graces‘ echt een aanrader.

Mijn laatste tip in dit rijtje is ‘Suzy en de kwallen‘. Ontroerend en een boek dat je echt in je hart zult sluiten.

Ben je na al mijn tips nog steeds op zoek naar een boek? Kijk dan eens hier, daar staan alle recensies op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *