Dans met mij – Jojo Moyes

9200000059721135

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Mijn mening

‘Dans met mij’ is het tweede boek dat ik van Jojo Moyes heb gelezen. Natuurlijk heb ik ‘Voor jou‘ gelezen, maar dat vond ik zo’n geweldig boek dat ik een hoge verwachting had van ‘Dans met mij’. En ik had moeite om die verwachtingen opzij te zetten. Jojo Moyes heeft een fantastische schrijfstijl, maar met ‘Dans met mij’ had ik flink wat moeite.

Ik kon maar slecht in het verhaal komen en ook de hoofdpersonen deden me weinig. Nou komt dat misschien omdat ik totaal niks met paarden heb, maar ik had echt moeite om dit boek leuk te vinden. Tot ik ongeveer op twee-derde van het verhaal was. Toen kreeg ik meer een band met de hoofdpersonages en stonden ze niet meer zover van elkaar af dat ik de relaties tussen hen niet snapte.

Het einde vond ik dan weer echt prachtig en heb ik ook echt wel even een traantje weg moeten pinken. Maar doordat het begin zo moeilijk was, ben ik niet helemaal weg van het boek. Misschien zijn de verwachtingen gewoon te hoog geweest na ‘Voor jou’. Hopelijk kan ik nu deze verwachtingen opzij zetten, want ik ben wel benieuwd naar de andere boeken van Jojo Moyes.

Eindoordeel

Door het trage begin kreeg ik lastig een band met de hoofdpersonen en kon ik moeilijk in het boek komen. Het einde maakte een hoop goed, maar voor mij niet genoeg om dit boek geweldig te vinden.

Specificaties

Dans met mij by Jojo Moyes
Translator: Anna Livestro
Published by De Fontein
Genres: Roman
Pages: 496
ISBN: 9789026141386

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_581f77ec5ef7d_selected-products” products=”9200000059721135,9200000065710792″ name=”dans met mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *